30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Hatice'yi töre katletmiş!

Mersin'de dün bıçaklanarak öldürülmüş olarak sahilde cesedi bulunan 19 yaşındaki Hatice Fırat'ın, 'töre' cinayetine kurban gittiği anlaşıldı.

Cinayet zanlısı ağabey polis tarafından aranırken, öldürülen kızın babası, annesi, kardeşleri ve akrabalarının da aralarında bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, dün öğle saatlerinde merkez Mezitli ilçesi Viranşehir sahilinde bir derenin denize döküldüğü kesimde yer alan menfezin altında boğazı kesilmiş, vücudunun çeşitli yerlerinden yaklaşık 40 bıçak darbesi ile öldürülmüş olarak bir kadın cesedi bulundu. Ceset, olay yerinde yapılan incelemenin ardından otopsi için Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi morguna kaldırıldı.

Olayla ilgili olarak soruşturma başlatan polis, bulunan cesedin, 3 Şubat tarihinde Güneş Mahallesi'ndeki evinden 'bakkala gidiyorum' diyerek ayrılan ve bir gün sonra Siteler Polis Merkezi'ne ailesi tarafından kayıp başvurusu yapılan H.F'ye ait olduğunu belirledi. Soruşturmayı derinleştiren polis, yaptığı araştırmda cinayetin genç kızın ağayebi 20 yaşındaki M.F. tarafından işlendiğini tespit etti. Bunun üzerine öldürülen genç kızın babası L.F (48), annesi S.F (47), ablası S.F (21), can güvenliği nedeniyle ismi gizli tutulan genç kızın sevgilisi ile birlikte yakın aile fertlerinin de aralarında bulunduğu 11 kişi göz altına aldı.

Emniyetteki sorguları süren zanlıların verdiği bilgiye göre cinayet, genç kızın firarda olan ağabeyi M.F. tarafından işlendi. İddiaya göre, genç kızın öldürülmeden bir gün önce Mezitli ilçesinde gezerken kayıp olduğunu bilen ağabeyi M.F. bir arkadaşı tarafından görüldü. İsmi gizli tutulan kişi bunun üzerine arkadaşı olan ağabeyini arayarak, "Kız kardeşin şu an Mezitli'de geziyor" bilgisini verdi. Ağabeyi de, "Takip et, izini sakın kaybetme geliyorum" dedi. Bunun üzerine soluğu Mezitli'de alan ağabey,

izini bulduğu kız kardeşini sakinleştirerek ihbarcı arkadaşı ve kendisi ile birlikte bir lokantada yemek yedi. Genç kız, durumunu anlatarak sevdiğine kaçtığını ve mutlu olduğunu ifade etti. Ağabey M.F. de kardeşine anlayışlı davranarak güven tazeledikten sonra yaşadığı evin adresini öğrendi. Daha sonra da kardeşi ile vedalaşarak ayrıldı. M.F., bu olayı akşam ailesi ile paylaştı. İddiaya göre, ailenin de bilgisi dahilinde ertesi gün kız kardeşinin yaşadığı eve tekrar giden M.F., H.F'yi konuşma bahanesi ile evden çıkararak Viranşehir sahilinde bıçaklayarak öldürdü.

CENAZESİ ORTADA KALDI

Bu arada, H.F'nin cenazesi gözaltına alınmayan aile fertlerince de sahipleninmeyince oturduğu Güneş Mahallesi Muhtarı Bedirhan Adıyaman ve yaklaşık 50 kadın tarafından alındı. Hastaneye gelen kadınlar morgdan aldıkları cenazeyi götürürken "Kimsenin namusu olmayacağız", "Kadın cinayetlerine son" şeklinde sloganlar attılar. Genç kızın cenazesi, yine kadınlar tarafından morgtan çıkarılarak ambulansla Güneykent Mezarlığı'na götürülerek toprağa verildi.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü ifade edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2011 Salı 16:07:09
Güncelleme :1 Mart 2011 Salı 16:08:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?