3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Hatimle namaz kıldıran altını aldı

Mersin'in Erdemli ilçesinde, Ramazan ayı boyunca hatim ile teravih namazı kıldıran hafız imamlara Cumhuriyet altını armağan edildi.


Erdemli İmam Hatip Lisesi Camii'nde hatim ile teravih namazı kıldıran hafız imamlara, Erdemli Belediye Başkan Vekili Fatih Doğan, Erdemli Belediyespor Kulübü Başkanı Mehmet Morgül, Özel Yıldırımhan İlköğretim Okulu Müdürü Saim Uyanık, işadamları İbrahim Ertek ve Rasim Arslan tarafından birer Cumhuriyet altını hediye edildi.


İmam Hatip Lisesi Camii'nde düzenlenen törende bir konuşma yapan Erdemli Müftüsü Mustafa Topal, Erdemli'de ilk kez hatim ile teravih namazı kılındığını belirterek, "8 aylık bir çalışmanın neticesinde hafız imamlarımızdan Mustafa Koç ve Deniz Er kardeşlerimiz bu camimizde cemaatimize hatim ile namaz kıldırdılar. Cemaatimizin bu uygulamaya yoğun ilgi göstermesi, memnun kaldıklarını ifade etmeleri bizleri son derece mutlu etti" dedi.


Erdemli'nin dini konularda oldukça hassas bir ilçe olduğunun altını çizen Topal, "Bizim görevimiz vatandaşlarımızın dini hizmetlerden en iyi şekilde yararlanmalarına yardımcı olmaktır. Hedefimiz bu yıl Erdemli'de ilk kez gerçekleştirdiğimiz hatimle teravih namazını gelecek yıl başka camilerimizde de gerçekleştirmektir" diye konuştu.


Konuşmanın ardından hafız imamlara altınları takıldı. Tören, hafızların okuduğu Kur'an-ı Kerim ve yapılan dua ile sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2008 Cumartesi 16:56:21
Güncelleme :27 Eylül 2008 Cumartesi 16:59:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?