8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Hatıra ormanına 20 bin fidan

Mersin'in Erdemli ilçesinde, Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Garnizon Komutanlığı'na "Mehmetçik Hatıra Ormanı" olarak tahsis edilen 200 dönümlük araziye 20 bin fidan dikileceği bildirildi.

Tömük beldesi Yeşildere Mahallesi Karabaş mevkisindeki Çomak Tepe'de düzenlenen fidan dikim töreninde konuşan Kaymakam İsmail Demirhan, "Bu vatan için canını seve seve veren şehit ve gazilerimizi çok önemsiyoruz, bu nedenle de Güneydoğu'da ve yurdun değişik yörelerinde vazifesi başında şehit düşen ve gazi olan güvenlik güçlerimizin adının ebedi olarak yaşaması için, onların adlarının yazılı olduğu fidanlar dikiyoruz” dedi.
Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı İbrahim Hakan Yemenoğlu da, şehit ve gaziler adına dikilen küçük fidanların büyük bir ormanlık alan haline geleceğini ifade ederek, "Erdemli ilçemizden Güneydoğu'da şehit olan 9 askerimiz ve 12 gazinin adlarına fidanları gazilerimizle birlikte dikmeye başladık. Mehmetçik Hatıra Ormanı'na halkımız da fidan dikerek destek olabilecek. Halkımızı buraya fidan dikmeye davet ediyoruz” diye konuştu.

Orman İşletme Müdürü Erdoğan Üstüner ise, hatıra ormanı olarak tahsis edilen araziye ilk fidanın geçen yıl dikildiğini anımsatarak, araziye, bölgeye uyumlu harnup, okaliptüs ve kızılçam olmak üzere 20 bin fidan dikileceğini kaydetti. Kaymakam Demirhan'ın Şehit Uzman Çavuş Hasan Keskin adına çam fidanı diktiği törene; Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Karamık, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ali Akar, Emniyet Müdürü Levent Atalay, Erdemli Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Ahmet Bican Eren ve çok sayıda davetli de katıldı.

 

iha
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2007 Cuma 16:00:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?