4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Hava ambulansı yine hayat kurtardı

Mersin'in Silifke ilçesinde yaşayan Vaskülit hastası hemşire Altıngün Doğan, hava ambulansı ile Ankara Hacettepe Tıp Fakültesi'ne sevk edildi.

2 yıl önce Vaskülit teşhisi konulan ve tedavi gören Silifke Devlet Hastanesi röntgen ünitesinde görevli hemşire Altıngün Doğan'ın (36) iki gün önce tamamen bilincini yitirmesi nedeniyle Ankara Hacettepe Tıp Fakültesi'ne sevk edilmesine karar verildi.

Hava ambulansı talep edilmesinin ardından hemşire Doğan, tedavi gördüğü hastaneden 112 Acil Servis ambulansıyla alınarak Silifke Şehir Stadyumu'na getirildi. Doğan, burada sedye ile taşındığı hava ambulansıyla Ankara'ya götürüldü. Hemşire Doğan'ı meslektaşları ve akrabaları da yalnız bırakmadı.

Güçlükle ayakta durduğu gözlenen Doğan'ın eşi Oğuz Doğan, acil servis önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, hava ambulansını gönderip, eşinin Ankara'ya götürülmesine katkısı olan herkese teşekkür ettiğini kaydetti. Karayoluyla eşinin yanında olmak için Ankara'ya gideceğini belirten Doğan, onun en kısa zamanda sağlığına kavuşmasını istediğini söyledi.

Mersin Bölgesi İl Ambulans Servisi 112 Başhekimi Dr. Kemal Coşkun da, hava ambulansının Mersin geneline ilk defa geldiğini söyledi. Silifke Devlet Hastanesi Başhekimi Süleyman Dönmez ise, personeli olan Altıngün Doğan'ın rahatsızlığından dolayı büyük üzüntü duyduklarını ifade ederek, en kısa zamanda sağlığına kavuşması temennisinde bulundu.

Hemşire Altıngün Doğan'ın 1993 yılında mesleğine başladığı ve 11 yaşında Gamze isminde bir kızı olduğu öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2009 Çarşamba 15:20:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?