3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Havuza düşen yılanı kurtardılar

Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara, Gülnar ilçesinde orman yangınında zarar gören bölgelerde inceleme yaptığı sırada, su depolama havuzuna düşen kara yılanı kurtarmak için seferber oldu.

Gülnar'da çıkan yangında zarar gören ormanlık alanda inceleme yaparken, su havuzuna düşen kara yılanı fark eden Gözükara, beraberindeki görevlilerle birlikte yılanı kurtarmak için seferber oldu. Gözükara, elindeki ağaç parçasıyla yılanı kurtarmaya çalıştı.

Yaklaşık yarım saat uğraş verdikten sonra yılanı havuzdan çıkaran Gözükara, dünyanın bazı dengeler üzerinde hareket ettiğini, bunun için doğal ortamda yaşam mücadelesi veren hayvanların korunması gerektiğini belirtti.

Orman yangınlarının söndürülmesinde yangına su ile müdahalenin en önemli hususlardan biri olduğunu ifade eden Gözükara, "Bu nedenle Mersin Orman Bölge Müdürlüğü olarak şimdiye kadar yaptırılan 22 adet su depolama havuz ve çukurlarına 2008 yılı sonuna kadar 36 adet daha ilave ederek sayılarını 58'e çıkarmayı düşünüyoruz. Yeni yapacağımız su havuzlarımız helikopterlerin rahatça su alabileceği şekilde planlandı. Artık bu yerleri özellikle genç ormanların ve kızılçamın ağırlıklı olduğu noktalarda seçiyoruz"

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2008 Çarşamba 12:09:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?