8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Havuza girerken güneşe dikkat!

Mersin Büyükşehir Belediyespor Kulübü Yüzme Antrenörü Suat Özdal, yaz aylarında 10.00-14.00 saatleri arasında güneş ışınlarının insanlar üzerinde olumsuz etkisi olduğunu belirterek, bu saatler arasında havuza girmenin tehlikeli olduğunu söyledi.


Yaz aylarının gelmesiyle birlikte kavurucu sıcaklara karşı havuz ve denize girerek serinlemek isteyen vatandaşları uzmanlar güneş ışınlarına karşı uyarıyor.

 Mersin Büyükşehir Belediyespor Kulübü Yüzme Antrenörü Suat Özdal, yüzme sporunun sabah ve öğleden sonra yapıldığında sağlık yönünden daha faydalı olacağına işaret ederek, öğle saatlerinde 1 saatten fazla havuzda kalınmasının tehlikeli olduğunu bildirdi.

Havuzların temizliği konusunda da uyarılarda bulunan Özdal, "Özellikle bulaşıcı hastalıklara karşı havuzların temiz olmasına özen gösterilmeli.Bone ve havuz terliği kullanılmayan yerlerde havuza girmenin çok sağlıklı olduğu söylenemez. Ayrıca belirli periyotlarda da havuzların temizlenmesi gerekir. Sağlıklı bir yüzme sporu mutlaka hijyenik şartlarda gerçekleştirilmeli" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2007 Salı 15:01:09
Güncelleme :3 Temmuz 2007 Salı 15:07:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?