3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Havuzdaki gizli tehlike

Mersin Özel Doğuş Hastanesi Başhekimi Dr. Serhan Antalyalı, göz enfeksiyonlarından korunması noktasında havuzlara çok sık aralıklarla girilmemesi gerektiğini söyledi.

Antalyalı, yaz aylarındaki şiddetli güneş ışınları nedeniyle Mersin'de yaşayan herkesin, güneş gözlüğü kullanması gerektiğinin altını çizdi. Yaz dönemiyle birlikte vatandaşların serinlemek için tercih etmiş olduğu havuzların, taşıdığı mikrop nedeniyle hastalık nedeni olabileceğini kaydeden Antalyalı, özellikle son dönemlerde konojoktivit denilen göz enfeksiyonlarında artış yaşandığını, bu nedenle de dikkatli olunması gerektiğini savundu.

Serhan Antalyalı, "Havuzlar boşaltılmadan, kimyasallarla temizlenmeden ya da çok sık aralıklarla girilmemeli. Bu durum özellikle çocuklarda çok büyük sıkıntılar oluşturabilir" dedi.

Ortaya çıkan sonucun da Mersin'deki havuzların yeterli düzeyde temizlenmediği gerçeğini gözler önüne serdiğini söyleyen Antalyalı, enfeksiyon ve hastalık yapma potansiyeli yüksek olan söz konusu havuzların da çok ciddi salgınlara neden olabileceğini ileri sürdü. Antalyalı, "Havuzlara çok dikkat etmek gerek. Vatandaş bundan ya havuza girmeyerek korunabilir ya da havuzdan çıkar çıkmaz hastalığa yakalanmadan önce antibiyotik damlalar kullanarak korunabilir" diye konuştu.

Mevsimsel olarak gözde aşırı derecede sulanmalar, ışığa karşı hassasiyet ve alerjilerin de yaşanabileceğini, bu duruma özellikle yaz aylarında sıklıkla rastlanıldığını da ifade eden Dr. Serhan Antalyalı, bu nedenle de Mersin'de yaşayan herkesin güneş gözlüğü kullanması gerektiğini kaydetti. Antalyalı, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Tabii çok iyi kalitenin olması tercih edilmeli, fakat kaliteli bir gözlük takamıyorsa da kişi ne bulursa onu takmalı. Çünkü şiddetli güneş ışığının etkileri, gözün saydam tabakasını ve gözün ışığı alan retina tabakasını bozuyor. Bundan dolayı da kalitesine bakmaksızın mutlaka güneş gözlüğü kullanılmalı. Gözlük çabuk çizilmesin, üzerinde çizik olmasın yeterli. Bundan yola çıkarak, güneşe çıktığımız anda da koyu renkli bir gözlük kullanımında kaliteyi aramamak gerekiyor. Vatandaşlarımızın bu konulara
hassasiyet göstermesi gerek."

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2008 Salı 13:23:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?