4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Hayallerini gerçeğe dönüştürdüler

HAYALLERİNİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRDÜLER

Çocuk hafızasının yeniden ele alınışı üzerine resim, heykel, grafik ve diğer sanat disiplinleriyle eserler üreten Toplu-İğne Sanat Topluluğu, 4. karma sergisini Mersin'de sanatseverlerin beğenisine sundu.

2007 yılından bu yana her yıl uzun tartışmalar sonucunda karar aldıkları konu üzerinde çalışmalar yapan topluluk, başlangıç noktası olan 'Toplu-İğne' adlı serginin ardından 2008 yılında 'Masal' ve 2009 yılında da 'Oyun' adlı sergilerle çalışmalarını sürdürdü. Son olarak Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sanat Galerisi'nde 'Hayal Kurmaya Övgü' başlığı altında düzenlenen sergiyeyse 12 sanatçı toplam 40 eseriyle katıldı. Yoğun ilginin gösterildiği etkinlikte resim, heykel ve takılardan oluşan çalışmalar yer aldı.

Sergiyle ilgili olarak soruları yanıtlayan Toplu-İğne Sanat Topluluğu Sözcüsü Özcan Aydemir, "Grubun çekirdek bir kadrosunun bulunmasının yanında, her yıl katılan genç sanatçılarla birlikte grup, dinamik bir yapıya da sahiptir. Bu aynı zamanda farklı kentlerde çalışan genç sanatçılara ulaşmak ve onlarla diyalog geliştirmek anlamına da geliyor" dedi.

Toplu-İğne Sanat Topluluğu'nun tüm bunların yanında söz konusu bölgelerde genç sanatçıların buluşma noktası görevini de üstlendiğini savunan Aydemir, bu durumun da daha önce düzenlemiş oldukları sergilerde açıkça görülebileceğini anlattı. Aydemir, grubun ayrıca genç sanatçıların sanat pratiğinin günlük hayatlarından uzaklaşmasına karşı bir duruş da sergilediğinin altını çizdi. Topluluğun, 'Hayal Kurmaya Övgü' adlı karma sergisinin 4 mart perşembe gününe kadar MTSO Sanat Galerisi'nde ziyarete açık kalacağı

bildirildi. Sergide şu isimlerin çalışmaları yer alıyor: "Durdu Bulduklu, Murat Özbakır, Mustafa Özbakır, Redi Sait Toprak, Kenan Tanburoğlu, Mehmet Emre, Harun Nacar, Ezgi Yüksel, Özcan Aydemir, Ahmet İnal, Alpaslan Epcim ve Aybike Kınalı."

HAYALLERİNİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRDÜLER
HAYALLERİNİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRDÜLER
HAYALLERİNİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRDÜLER
HAYALLERİNİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRDÜLER
İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2010 Pazar 14:14:01
Güncelleme :21 Şubat 2010 Pazar 14:49:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?