4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Hayata dönüş gülücüğü!

Mersin’de ailesinin tedavi için götürdüğü özel bir diş merkezinde uygulanan anestezi sonrasında uyandırılamayan ve 14 gündür yoğun bakımda tutulan 5 yaşındaki Oğuzhan Sivas, dün sabah gözlerini açtı.

Oğuzhan’ın gözlerini açtıktan sonra gülümsemesi, anne ve babasını sevince boğdu. Oğuzhan, gözlerini açtıktan bir süre sonra Yoğun Bakım’dan çıkartılarak Çocuk Servisi’ne alındı. Günlerdir gözyaşı dökerek dua eden anne Ülker Sivas, oğlunun saçlarını okşadı.

Oğlunun gözlerini açmasıyla büyük mutluluk yaşadığını belirten baba Bayram Sivas ise dualarının kabul olduğunu dile getirerek, “Allah onu bize bağışladı” diye konuştu. Baba Sivas, çocuğunun bu duruma gelmesine neden olan sağlık kuruluşu hakkında da tüm yasal haklarını sonuna kadar kullanacağını da tekrar dile getirdi.

Ameliyat başlamadan önce doldurduğu formda, oğlunun otizm hastalığı geçirdiğini belirttiğini vurgulayan Bayram Sivas, olayda ihmali, hatalı uygulamaları ve mesleki yetersizliği olduğunu öne sürdüğü hastane yetkilileri ve anestezi uzmanı Dr. F. Z.’nin cezalandırılmasını istedi. İl Sağlık Müdür Yardımcısı Fatih Çomu da “Kendisinde kalıcı bir rahatsızlık belirtisi yok. Konuyla ilgili ayrıntılı rapor istendi” diye konuştu

..
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2010 Salı 09:51:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?