5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Hayata sanatla tutundular

Mersin'de farklı meslekleri icra eden ve aralarında emekli özel kalem müdürlerinin de yer aldığı bir grup kursiyer, evde oturmak yerine sanatla ilgilenip, bireysel beceri ve yeteneklerini gözler önüne serdi.

Mersin Halk Eğitim Merkezi bünyesinde oluşturulan Gülden Kervan Atölyesi'nde yaklaşık 1 yıllık bir resim eğitimi alan toplam 32 kursiyer, tuval üzerine yağlı boya çalışmalarından oluşan eserlerini İçel Sanat Kulübü (İSK) Müfide İlhan-Ayşe Uğural Sergi Salonu'nda gerçekleştirilen bir etkinlikte meraklısının beğenisine sundu.

Yoğun ilginin gösterildiği sergide toplam 73 adet çalışmanın sergilendiği bildirildi. Sergi kapsamında düzenlenen açılış kokteyline Vali Yardımcısı Mustafa Ergün de katıldı. Etkinlikle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Eğitmen Gülden Kervan, kursiyerlerin çalışmalarında ağırlıklı olarak doğa ana teması üzerinde durduğunu, bunun yanında da Atatürk ve Atatürkçülük konusunun da ele alınarak; Osmanlı Dönemi, Cumhuriyet kadınları, Anadolu kadınının da seçilen temalar arasında yer aldığı bilgisini verdi. Kervan, buradaki asıl amaçlarının her meslek grubundaki insanların bir araya gelerek, sosyal bir paylaşım içine girebilmeleri olduğunu ve bu noktada da konunun çok da önemli olmadığını söyledi.

"Mesleklerin ve konumların ne olduğu burada çok da önemi yok" görüşünü dile getiren Kervan, asıl önemli olanın da insanların ortak bir paydada bir araya geldiklerinde neleri başarabileceklerinin ortaya konulması olduğunu vurguladı.
Mersin Halk Eğitim Merkezi Gülden Kervan Atölyesi kursiyerleri tarafından hazırlanan karma resim sergisinin, 5 Haziran Perşembe gününe kadar ziyarete açık kalacağı bildirildi

İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2009 Salı 12:25:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?