1
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Hayatlarında ilk kez trene bindiler

HAYATLARINDA İLK KEZ TRENE BİNDİLER

Mersin ve Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlükleri'nce ortaklaşa yürütülen 'Mavi Umut Treni Projesi' kapsamında her iki kentte de göçle gelen ve daha önce hiç trenle seyahat etmemiş çocuklara yönelik tren yolculuğu ve gezi programı düzenlendi.

Göçle gelen ve kenar mahallelerde tren güzergahı üzerindeki yerleşim bölgelerinde yaşayan ailelerin, daha önce hiç trenle seyahat etmemiş, büyüme ve gelişme çağında olmalarının yanında her türlü istismara müsait 12-15 yaş grubundaki çocuklarının projeye dahil edildiği bildirildi.

Bu kapsamda da Mersin ve Adana'dan 20'şer çocuğu kapsayan proje çerçevesinde Mersin'de eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren Naciye Filizay İlköğretim Okulu'ndan 5, Sosyal Hizmetler İlköğretim Okulu'ndan 5 ve Güney ilköğretim Okulu'ndan 10 öğrenci, emniyet görevlileri ile birlikte bugün 09.30 treniyle Adana'ya doğru yola çıktı. Oldukça heyecanlı oldukları gözlemlenen çocukların, yaklaşık bir saat süren tren yolculuğundaysa keyifli anlar yaşadıkları dile getirildi.

Mersin Tren Garı'ndan uğurlanan ve Adana'da yine emniyet yetkilileri tarafından karşılanan çocukların kentte kendileri için özel olarak hazırlanan gezi programına katılacakları ve ayrıca Adana Emniyet Müdürü Salih Kesmez'i de makamında ziyaret edecekleri kaydedildi. 'Mavi Umut Treni Projesi' ile birlikte aynı zamanda da Mersin ve Adana arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve kurulan 'dostluk köprüleri'nin güçlendirilmesinin amaçlandığı vurgulandı.

HAYATLARINDA İLK KEZ TRENE BİNDİLER
HAYATLARINDA İLK KEZ TRENE BİNDİLER
HAYATLARINDA İLK KEZ TRENE BİNDİLER
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2011 Çarşamba 10:41:05
Güncelleme :19 Ocak 2011 Çarşamba 13:10:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?