5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Hayatlarını sahneye taşıyorlar

Mersin'de 5 kız arkadaş, kendi hayatlarını tiyatro sahnesinde anlatacak. Birbirinden farklı karakter ve yaşam tarzlarına sahip olan tiyatrocular, 'Beş Kız Arkadaş' adlı oyunla izleyicisini kimi zaman güldürecek kimi zaman da düşündürecek.

Mersin Yenişehir Tiyatrosu Altan Erkekli Sahnesi oyuncuları, Ergun Sav'ın kaleme aldığı, Mehmet Tekkanat'ın yönetmenliğini üstlendiği 'Beş Kız Arkadaş' adlı tiyatro oyununu sahneleyecek. Murat Kozan'ın dekor ve ışık tasarımını üstlendiği oyunda Gizem Gülüş, Hacer Öner, Ezgi Küçük, Naz Köse, Cansu Özkale ve Gamze Acı adlı oyuncular yer alıyor. Birbirinden tamamen farklı yaşam tarzları olan 5 kız arkadaşın lise eğitimini tamamlayıp yıllar sonra biraraya gelmeleri ekseninde gelişen olaylar zincirini anlatan eser, gündelik hayatın da izlerini taşıyor.

Oyunda bir yandan tatil yapan, diğer yandan da kendi yaşam deneyimlerini paylaşan genç kızlar, dostluklarını geliştirip, meslek seçimlerinin yanı sıra gelecekten beklentilerini de ortaya koyuyor. Oyunla ilgili açıklamalarda bulunan Yenişehir Tiyatrosu Altan Erkekli Sahnesi Kurucusu Mehmet Tekkanat, sıcak ve samimi bir anlatım tarzıyla öne çıkan eserin kendisine yol çizmek isteyen gençlere ibret olacağını söyledi.

'Beş Kız Arkadaş' adlı tiyatro oyununun aynı zamanda önemli bir hayat dersi verdiğini anlatan Tekkanat, "Oyun kendi kültürüne sırt çeviren, yabancı hayranlığı içindeki gençlerin düştüğü bunalımları ve çaresizliği tüm çıplaklığıyla gözler önüne sererken, dostluğun ve dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu da vurguluyor" dedi.

Oyunda sahne alan genç oyuncuların bir yandan tiyatro sanatının ilk basamaklarını tırmanıp sahne deneyimi kazanırken, diğer yandan da yaşama dair çok önemli dersler aldığını kaydeden Tekkanat, böylelikle oyuncuların kendilerini bekleyen güzellik ve çirkinlikleri sahnede oynadığını dile getirdi. Söz konusu eserle birlikte bugüne kadar birçok oyuncu yetiştirdiğini ifade eden Tekkanat, bunun gençlerin kendilerine güvenmeleri ve sahne deneyimi kazanmaları açısından da önemli olduğunu vurguladı.

Tekkanat,sözlerini şöyle sürdürdü:

"Oyunculuk adına çok şeyler kazanırken, bunun yanı sıra yaşamla ilgili çok önemli dersler de verebildiğim oyunlardan en önemlisi Beş Kız Arkadaş. Yıllardır gençlere tiyatro eğitimi veriyorum. Bu oyunda görev verip çalıştırdığım oyuncu adayı arkadaşlarımın hemen hepsi çok iyi yerlere geldiler. Oyuncu ve her şeyden önce insan yetiştirmek için de çok elverişli bir oyun olan 'Beş Kız Arkadaş' her dönem oynanması gereken bir oyun."
 

İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 12:25:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?