4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

'Hayır' için alanlara çıktılar

'HAYIR' İÇİN ALANLARA ÇIKTILAR

Mersin'de, çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarına üye bir grup kentte yürüyüş yaparak, 12 Eylül'de gerçekleştirilecek halk oylamasında 'Hayır' oyu kullanılması çağrısında bulundu.

Mersin Halkevi, Türkiye Komünist Partisi, Özgürlük ve Dayanışma Partisi, Emeğin Partisi ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarına üye bir grup, İstiklal Caddesi üzerinde yer alan Nobel Oteli önünde bir araya geldi. Üzerinde; '12 Eylül Anayasası'na Da, AK Parti Anayasası'na Da Hayır', 'İkinci 12 Eylül'e De Hayır' ifadesinin yer aldığı pankartlar açan eylemciler, sloganlar eşliğinde Hastane Caddesi güzergahını takip ederek Metropol miting alanına yöneldi. Polisin geniş güvenlik önlemi altında yürüyen gruba 9

yaşındaki Durmuş Cingöz, Terier cinsi köpeği Pamuk ile birlikte katıldı. 1 yaşındaki köpeğinin üzerine 'hayır' bandını takan Cingöz, diğer eylemcilerle birlikte slogan atarak, 12 Eylül'de oylamaya sunulacak 'Anayasa Değişiklik Paketi'ne karşı çıktı.

Kimi zaman cadde üzerinde bulunan vatandaşların da alkışlarıyla destek verdiği grup yürüyüşünü Metropol miting alanında sonlandırdı. Polis tarafından üzerleri aranarak alana alınan göstericiler, eylemlerini miting alanında da sürdürdü. Burada konuşan Mersin Halkevi Yönetim Kurulu Üyesi Ulaş Korkut, 12 Eylül'de neden 'hayır' denilmesi gerektiğini anlatmaya gerek duymadıklarını belirterek, AK Parti Hükümeti'nin 8 yıllık iktidarı döneminde neler yaptığını ve bugün Türkiye'yi getirdiği noktanın ortada

olduğunu söyledi.

Her şeyden önce kim, kimin için anayasa yapıyor ona baktıklarını anlatan

Korkut, şöyle konuştu: "12 Eylül'de yapılacak seçim; AK Parti, CHP, MHP ya da BTP'den herhangi birini seçmek değildir. Bu halkın taleplerine ne kadar karşılık verildiğiyle ilgili. Ve biz biliyoruz ki, bu paket de halkın ihtiyaçlarına cevap vermiyor. Nasıl ki, bir önceki 12 Eylül'de olduğu gibi bu 12 Eylül'de de bizler 'hayır' oyu kullanacağız."

ÖDP Mersin İl Başkanı Oktay Canpolat, yapılan 'Anayasa Değişiklik Paketi'nin dile getirildiği gibi 12 Eylül ile hesaplaşılması anlamı taşımadığını, yapılmak istenen değişikliklerin de özgürlükleri kısıtladığı gibi demokrasiye de darbe vurduğunu öne sürdü. Konuşmaların ardından grup, bir süre daha eylemlerini sürdürdükten sonra olaysız dağıldı.

'HAYIR' İÇİN ALANLARA ÇIKTILAR
'HAYIR' İÇİN ALANLARA ÇIKTILAR
'HAYIR' İÇİN ALANLARA ÇIKTILAR
'HAYIR' İÇİN ALANLARA ÇIKTILAR
İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2010 Pazar 17:40:01
Güncelleme :6 Eylül 2010 Pazartesi 11:28:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?