4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Hayırsever kardeşler arsa bağışladı

HAYIRSEVER KARDEŞLER TAPUYA ARSA BAĞIŞLADI

Mersin’in Erdemli ilçesinde hayırsever kardeşler, yeni bir Tapu Sicil ve Kadastro binası yapılması için arsa bağışladı.

Merhum Şirzad Oğuz'un oğulları Refik Oğuz ve Altan Oğuz, 1 dönüm 370 metrekare arsayı fiziki yetersizliği olan Tapu Sicil ve Kadastro Müdürlüğü’ne yeni bina yapılması için bağışladı.

Oğuz ailesi adına bağışla ilgili olarak bilgi veren Refik Oğuz, “Erdemli’de Muhsin Yazıcıoğlu caddesinde, yapımı devam eden yeni hastaneye 50 metre, çevre yoluna ise 25 mesafedeki müstakil parselli 1 dönüm 370 metrekarelik arsamızı yeni ve modern bir Tapu Sicil ve Kadastro binası yapılması için bağışladık” dedi.

Tapu Sicil Müdürlüğü’nün Hükümet Konağı’nın 4. katında hizmet verdiğini ve fiziki anlamda hizmetin yetersiz kaldığını ifade eden Oğuz, “Hizmet verilen ortam hem çalışanlar hem de hizmet alan vatandaşlarımız açısından son derece yetersiz kalıyordu. Tüm bunları gözönüne aldığımızda bu bağış kaçınılmaz oldu. Bu bağışın gerçekleşmesinde öncülük eden başta Kaymakamımız İbrahim Özefe’ye ve Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gül’e de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Erdemli’de kamu hizmeti veren bazı kurumların fiziki mekan yetersizliklerinin olduğunu dile getiren Altan Oğuz da,“Umarım bu bağış öncü olur ve yeni bağışların yapılmasının önünü açar. Özellikle Adliye binası yapılması konusunda da büyük bir ihtiyaç var. Buradan bu notu da hayırseverlere iletmek isterim” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Erdemli Tapu Sicil Müdürü Hüseyin Gürocak, Erdemli Mal Müdürü Ahmet Nuri Öztabak ve Kadastro Müdürü Kasım Bircan’ın da katılımıyla bağış işlemi gerçekleştirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2010 Cuma 15:17:03
Güncelleme :1 Ekim 2010 Cuma 15:32:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?