5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Hedef; '2017 Akdeniz Oyunları'

Mersin, 2017 yılında yapılması planlanan 'Akdeniz Oyunları'na ev sahipliği yapmak istiyor. Adaylık konusunda kentte geniş kapsamlı bir çalışma yürütülürken, belediyelerse adaylık sürecinde ortak hareket etme kararı aldı.

Merkez ilçe Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, 2017 yılında 18.'si organize edilecek olan olimpiyatlara Mersin'in ev sahipliği yapmasını gönülden istediklerini ifade ederek, bu noktada da adaylık sürecinde belediye olarak gereken her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Fazıl Türk, '2013 Akdeniz Oyunları'na da aday olunmasına karşın yapılan oylamanın ardından söz konusu oyunların Yunanistan'ın Volos kentinde yapılması kararı alındığını hatırlattı.

Olimpiyatın, kent açısından bulunmaz bir fırsat olduğunun altını çizen Türk, "Önceki adaylık deneyimimiz, bu sefer ipi göğüsleme şansımızı arttırdı. Gerçekten de adaylığımız sonunda Akdeniz Oyunları'nı Mersin'e taşıyabilirsek, oyunlar için yapılacak yatırımlar, gerçekleştirilecek projelerle birlikte kentimiz adeta çağ atlayacaktır. Bu nedenle bütün kamu ve sivil kurumlar adaylık sürecimize katkı vermelidir" dedi.

Akdeniz'e kıyısı olan ülkeler arasında 4 yılda bir organize edilen Akdeniz Oyunları'ndaki temel amaçsa; Akdeniz ülkeleri arasında toplumsal ve kültürel yakınlaşmayı sağlaması. İlk defa 5-12 Ekim 1951 tarihleri arasında Mısır'ın İskenderiye kentinde düzenlenen oyunlara Türkiye, 1971 yılında İzmir'de ev sahipliği yaptı. Bugüne kadar düzenlenen tüm oyunlara katılan Türkiye, 2013 Akdeniz Oyunları için Mersin ile ev sahipliği için yarıştı ancak sonuç elde edemedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2009 Salı 16:00:00
Güncelleme :6 Ekim 2009 Salı 16:32:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?