3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Hedef yemyeşil bir Toroslar

Mersin'in merkez ilçesi Toroslar Belediyesi sınırları içerisindeki yeşil alan miktarının, 106 bin metrekareden 330 bin metrekareye çıktığı bildirildi.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, bölgenin çehresini değiştirmek adına başlattıkları çalışmaların aralıksız sürdüğünü söyledi. Tuna, görevde geçen süre içerisinde yapılan çalışmalarla ilçedeki kişi başına düşen yeşil alan miktarını 0.7 metrekareden 2 metrekareye çıkardıklarını, hedeflerinin yeşiller içinde bir Toroslar olduğunu belirtti.

Bu kapsamda yılda 150 bin mevsimlik çiçek, 4.5 yılda da 150 bin fidan üretim ve dikimi gerçekleştirdiklerini vurgulayan Tuna, sağlıklı yaşamın, sağlıklı bir çevrede olacağını belirterek, çalışmalarını bu doğrultuda sürdürdüklerini kaydetti.

Toroslar'da görüntü kirliliğine karşı savaş açtıklarını belirten Tuna, "Biz daha modern şehircilik anlayışı içerisinde kentin görüntüsünü bozan ve insanları rahatsız eden görüntü kirliliğine karşı mücadele ediyoruz" dedi.

İlçedeki yeşil alan miktarını 106 bin metrekareden 330 bin metrekareye çıkartarak bir rekora imza attıklarını ifade eden Tuna, 56 olan park sayısını da 108'e çıkardıklarını ve bu parklara her geçen gün yenilerini eklediklerini belirtti. Tuna bu kapsamda, Çukurova Mahallesi Kapalı Semt Pazarı üzerinde bulunan trafo çevresindeki yaklaşık 1 dönümlük arazide düzenleme çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Belediye imkanlarıyla bu alanın park yapılarak mahalle sakinlerinin hizmetine sunulacağını dile getiren Tuna, "İlçemizde boş alan bulunan her yeri yeşillendiriyor ve park yapıyoruz. Bu kapsamda Çukurova Mahallesi Kapalı Semt Pazarı üzerinde bulunan trafonun çevresinde düzenleme çalışması başlattık. Yaklaşık 1 dönüm olan bu yerde mahalle sakinlerinin kullanımına sunulmak üzere bir park yapacağız. Tüm hizmetlerimizde olduğu gibi bu parkta da tamamıyla kendi personelimizin emeği olacak. Vatandaşlarımızdan isteğimiz bu parkın tamamlanmasının ardından korunması noktasında duyarlı olmalarıdır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 18:56:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?