4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Hedefi 12'den vuracaklar

MİLLİ OKÇULAR HEDEFİ 12'DEN VURACAKLAR

İtalya'nın Torino kentinde organize edilecek olan, 'Dünya Şampiyonası' hazırlıklarını Mersin'de sürdüren milli okçular, söz konusu şampiyonada elde edecekleri derecelerle Türkiye'nin olimpiyatlardaki kotasını da arttırmak istiyor.

Yaklaşık 6 aydan bu yana Alper Aytaçoğlu nezaretinde çalışan milliler, 7. kamp çalışmaları kapsamında Mersin'de bulunuyor. Merkez ilçe Yenişehir Belediyesi'nin kendilerine tahsis etmiş olduğu Mersin Fuar Merkezi'nde hazırlıklarını sürdüren milli takım kafilesindeyse, İzmir, İstanbul, Ankara, Samsun ve Isparta illerinden seçilen toplam 14 sporcu yer alıyor. 2011 yılı Temmuz ayında İtalya'nın Torino kentinde yapılacak olan, Dünya Şampiyonası'na hazırlanan ve daha önce Ankara ile Denizli illerinde kamp

yapan milli okçular, Mersin'in ardından Antalya'da açık havada çalışmalarını sürdüreceği bildirildi.

Kampla ilgili olarak İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan A Milli Takım Antrenörü Alper Aytaçoğlu, 2011 yılı için yoğun bir kamp programı hazırladıklarını ve şampiyonaya kadar olan süreci de Antalya'da değerlendireceklerini anlattı. Alper Aytaçoğlu, Dünya Şampiyonası'ndan oldukça umutlu olduklarını ifade ederek, "Amacımız, ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek alınabilecek en iyi sonucu alabilmek olacak. Hatırlayacağınız gibi bu yıl genç takımımız 'Avrupa Şampiyonu' oldu. Bayanlardaysa ferdi olarak

Avrupa ikincisi ve üçüncülüğü elde eden sporcularımız var. Şu anda bu ekip çok başarılı ve kaliteli bir ekip. Ekibi biraz daha ileriye taşıyarak, 'Dünya Şampiyonası'na damga vurmak istiyoruz" dedi.

Dünya Şampiyonası'nda elde edecekleri derecelerle birlikte Türkiye'nin olimpiyatlardaki kotasını da arttırmak istediklerini dile getiren Aytaçoğlu, bu nedenle de asıl amaçlarının 2012 yılında yapılacak olan 'Akdeniz Oyunları' olduğunun altını çizdi.

Şu anda kadroda yer alan sporcuları da söz konusu hedefe ulaşabilme noktasında motive etmeye çalıştıklarını dile getiren Aytaçoğlu, açıklamasını da şu şekilde sürdürdü:

"Bu motive işine biraz erken başladık. Çünkü önümüzdeki hem 'Dünya Şampiyonası', hem de 'Akdeniz Oyunları' ülkemiz için çok önemli. Her iki organizasyonda da hedefi 12'den vurup, Türkiye'ye madalya ile dönmek istiyoruz."

Türkiye Okçuluk Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Aytekin Ataş ise, okçuluk sporunun Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin'de de her geçen gün geliştiğini vurgulayarak, ortaya konulan çalışmalarla Türk sporuna yeni yetenekler kazandırmaya çalıştıklarını anlattı. A Milli Takımı Mersin'de ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını kaydeden Ataş, kent olarak Milli Takıma yeni sporcular kazandıracaklarına da inandığını söyledi. Kendilerine katkı ve destek sunan Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç'e de

teşekkür eden Ataş, Milli Takım'ın önümüzdeki dönemde de yine Mersin'de kamp yapma istediğini açıkladı.

MİLLİ OKÇULAR HEDEFİ 12'DEN VURACAKLAR
MİLLİ OKÇULAR HEDEFİ 12'DEN VURACAKLAR
MİLLİ OKÇULAR HEDEFİ 12'DEN VURACAKLAR
MİLLİ OKÇULAR HEDEFİ 12'DEN VURACAKLAR
MİLLİ OKÇULAR HEDEFİ 12'DEN VURACAKLAR
İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2010 Cumartesi 12:10:03
Güncelleme :25 Aralık 2010 Cumartesi 13:41:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?