2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Hekimler kene hakkında bilgilendi

Erdemli Devlet Hastanesi'nde sağlık ocakları sorumlu hekimlerine yönelik Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) ve kene hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıda Erdemli Devlet Hastanesi İntaniye Uzman Doktoru İsmet Bayındır tarafından kırsal kesimde görev yapan sağlık ocakları sorumlu doktorlarına Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) ile ilgili şüpheli vakalarda yapılması gerekenler ve alınması gereken tedbirler konusunda bilgiler verildi.

Dr. Bayındır, kenelere karşı korunmanın basit ama etkili önlemler ile sağlanabileceğini belirterek, "Yaz aylarının yaklaşması ve sıcakların artmasıyla birlikte özellikle piknik alanları riskli bölgeler haline gelmekte. İnsanlar buralarda açık renkli giyinerek, pantolonlarının paçalarını çoraplarının içine katarak, yine gömleklerini pantolonlarının içine katarak, açık renkli giysiler giyerek, keneden korunabilirler" dedi.

Sağlık kurum ve kuruluşları çalışanlarının da herhangi bir vakada korunma önlemlerini alması gerektiğini ifade eden Dr. Bayındır, "KKKA'nın yayılma riski vardır. Tanısı olan veya şüphelenilen hasta izole edilmeli ve temastan kaçınılmalıdır. Tanı amacıyla kan ve doku örnekleri alınırken ve bunları laboratuara yollarken de korunma tedbirleri almak gerekmektedir" diye konuştu.

Eğitim çalışmasıyla ilgili bilgi veren Erdemli Sağlık Gurup Başkanı Dr. Ali Yaman ise, "Eğitim toplantısına katılan arkadaşlarımız kırsal kesimlerde görev yapan doktorlarımızdır. Bu doktorlarımız şüpheli bir olayla karşılaşıldığında insanların ilk başvuru yapılacakları sağlık görevlileri konumundadırlar. Bu açıdan bu eğitimle hem doktorlarımızın bilgilerini tazeledik, hem de kendilerine yeni bilgileri aktardık" dedi.

.
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2008 Salı 15:42:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?