4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Helikopter pilotlarına teşekkür

YANGIN SÖNDÜRME HELİKOPTERİ PİLOTLARINA TEŞEKKÜR

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen orman yangını söndürme çalışmalarına katılarak, başarılı çalışmalara imza atan ve görev süreleri sona eren yangın söndürme helikopteri pilotlarına düzenlenen törenle 'Teşekkür Belgesi' verildi.

Orman Genel Müdürlüğü Silvikültür Daire Başkanı Mustafa Kılıç'ın yanı sıra Orman Genel Müdürlüğü Silvikültür Daire Başkanlığı Gençleştirme Şube Müdürü Ali Cebeci ve Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara'nın da katıldığı törende; görev süresi sona eren yangın söndürme helikopteri personeline bölge müdürlüğünce hazırlanmış teşekkür belgeleri takdim edildi.

Burada konuşan Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara, Çevre ve Orman Bakanlığı'nın politika ve hedefleri doğrultusunda çalışmalarda bulunduklarının altını çizerek, bugün bölge müdürlüğünün sorumluluk alanında yaklaşık 3 bin hektarlık bir alanda 'Yanan Orman Alanlarının Rehabilitasyonu ve Yangına Dayanıklı Ormanlar Tesisi Projesi (YARDOP)' kapsamında çalışmalarda bulunduklarını anlattı.

Gözükara, Bu projemiz tamamlandığında meydana gelebilecek orman yangınlarının söndürülmesine yönelik çalışmalarda; 'savaş yaklaşımı' yerine yangın tehlikesinin mevcut boyutunu azaltacak çalışmaların yanı sıra yangın öncesi koruyucu ve önleyici önlemler alınacak. Böylelikle ormanlarımızı orman yangınlarına karşı daha dirençli hale getirip, yangın esnasında daha kolay müdahale ve mücadele imkanı oluşturmayı hedefliyoruz" dedi.

Bölge Müdürlüğü bünyesinde 2 adet yangın söndürme helikopteri bulunduğu bilgisini de veren Gözükara, söz konusu helikopterinden biri olan ve çalışma süresi 30 Eylül 2010 tarihi ile sona eren Rusya'dan gelen uçuş ekibinin yanı sıra Kahramanmaraş, Adana, Antalya ve Konya Orman Bölge Müdürlükleri bünyesinde çıkan çeşitli orman yangınlarına da başarıyla müdahalede bulunduklarını anlattı. Gözükara, konuşmasının ardından başta Observer Pilot Cem Onay ve Kaptan Pilot Valerıy Shabanov olmak üzere ve tüm uçuş ekibini orman yangınlarının söndürülmesinde gösterdikleri başarılı ve fedakarca çalışmalarından dolayı kutladı ve kendilerine teşekkür belgelerini takdim etti.

YANGIN SÖNDÜRME HELİKOPTERİ PİLOTLARINA TEŞEKKÜR
İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2010 Cumartesi 13:00:00
Güncelleme :2 Ekim 2010 Cumartesi 15:09:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?