4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Hem ticaret hem de sanat

HEM TİCARET HEM DE SANAT

Mersin'de ev kadınları katılmış oldukları 'Ahşap Boyama' ve 'Ev Mefruşatı' kurslarında edindikleri bilgilerle, kendilerine has yetenekleri düzenlenen açık hava sergisiyle meraklısının beğenisine sunuyor. Kadınlar böylelikle hem sanatlarını icra ediyor, hem de elde ettikleri gelirle aile ekonomilerine katkıda bulunmaya çalışıyor.

Toroslar Belediyesi Teknik Eğitim Kursları (TORTEK) ile Toroslar İlçe Halk Eğitim Merkezi tarafından ortaklaşa yürütülen kurslara katılan ev kadınları, Mersin Devlet Hastanesi civarında yer alan Kültür-Sanat Kaldırımı'nda açılan sergiyle çalışmalarını sergiliyor. Sergiyle birlikte aynı zamanda eğitimle üretim faaliyetlerini bütünleştirdiklerine dikkat çeken Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, meslek edindirme kurslarını önemsediklerini ve son 5 yıllık zaman diliminde 24 kurs merkezi bünyesinde 18 dalda çeşitli eğitimler verdiklerini anlattı.

Belediye olarak kursiyerlere her türlü imkanı sağladıklarını vurgulayan Tuna, “Meslek edindirme kurslarının birkaç amacı var. En baştaki amacı insanlara bilgi, kültür, birikim ve mesleki katkılarda bulunmak. Biz de belediye olarak, açtığımız bu kurs merkezlerinde eğitim vermenin yanı sıra kadınların üretmiş olduğu ürünleri satmalarına yardımcı olmak amacıyla 3 farklı mekanda satış merkezi oluşturduk. Kadınlarımız, el emeği ve göz nuru ile ürettikleri ürünleri burada sergileyerek, aile ekonomisine katkıda bulunuyor. Üretimle, ülke ekonomisinin kurtulacağını her zaman ifade ediyoruz. TORTEK sergilerimiz değişik branşlarda devam edecek” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2010 Perşembe 15:48:02
Güncelleme :7 Ocak 2010 Perşembe 18:00:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?