3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Hemşirelere KKKA semineri

Mersin'in Silifke ilçesinde hemşirelere yönelik Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığıyla ilgili eğitim semineri düzenlendi.

Silifke Devlet Hastanesi İntaniye Uzmanı Dr. Yavuz Bozkurt seminerde yaptığı sunumda, ateş, kırıklık, baş ağrısı, halsizlik, iştahsızlık, pıhtılaşma mekanizmalarının bozulması sonucu yüz ve göğüste kırmızı döküntüler, gözlerde kızarıklık, gövde, kol ve bacaklarda morluklar ve ağrı, burunda, dışkı ve idrarda kan görülmesi ayrıca ileriki dönemlerde karaciğer ve böbrek yetmezlikleri ve hepatit gibi sorunların Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı'nın belirtileri olduğunu ifade ederek, bu hastalığın tedavisinin direkt olmadığını, destek tedavi ve belirtilere yönelik tedavi uygulandığını, tedaviye geç başlanırsa, hastalığın ağır seyredip hatta öldürücü olabileceğini anlattı.
Silifke Sağlık Grup Başkanı Dr. Deniz Kayam da, bu öldürücü ve sinsi hastalıkla ilgili olarak halkı bilgilendirerek hastalığın tehdit etmesini engellemek amacıyla konunun uzmanlarını Silifke'de vatandaşlarla da buluşturacaklarını kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2008 Çarşamba 12:41:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?