4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

HEPAR Başkanı Mersin'de

HEPAR GENEL BAŞKANI PAMUKOĞLU MERSİN'DE

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, Türkiye'de siyaset yapılmadığını öne sürerek, şimdiye kadar siyaset adı altında yapılanların uyutma, avutma ve soyma mantığını taşıdığını söyledi.

Pamukoğlu, bir dizi incelemelerde bulunmak ve partisinin ilçe binasını hizmete açmak üzere Mersin'in Tarsus ilçesine geldi. Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyareti sırasında açıklamalarda bulunan Pamukoğlu, sokak sokak, mahalle mahalle, şehir şehir dolaşarak ülkenin içinde bulunduğu ortamı anlatacaklarını belirterek, "Türkiye'de siyaset yapılmıyor. Şimdiye kadar siyaset adı altında yapılanlar uyutma, avutma ve soyma mantığını taşıyor" dedi.

Bugünkü siyasetçilerin siyaset adı altında kendi çıkarlarını düşündüklerini savunan Pamukoğlu, "Bunların asıl istedikleri halkın refahı değil, kendi zenginlikleridir. Halk batmış, ülke batmış bunların umurunda değil. 1,5 yıl önce partimizi kurduk. Ankara'da durmuyor, ülkeyi karış karış dolaşıyorum. Çünkü Ankara'da yapacak bir şey yok" diye konuştu.

Ülkenin içinde bulunduğu acı tablodan dolayı siyasete girdiğini söyleyen Pamukoğlu, "Türkiye'nin içinde bulunduğu acı tablo beni siyaset yapmaya mecbur etti. Biz zorunlu siyasetçiyiz. Mücadele yapmak zorundayız ve kazanacağımıza inanıyoruz. Türkiye'nin her tarafı kuşatılmış durumda. Partilerde yedek başkan adayları bile belirlemişler. Bu nedenle kimse kenarda kalmasın ve mücadelenin içinde yer alsın. Bakın bugün limanlarımız, madenlerimiz ve bankalarımız bizde değil, hep yabancıların elinde.

Hayvancılığın önemli bir ülkesi iken bugün et ithal eden bir ülke konumundayız" şeklinde konuştu.

Pamukoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ülkeyi 40 yıllık siyasetçiler yönetti. Hep aynı adamlar. Geldiğimiz sonuç; ekonomisi çökmüş bir ülke, dağlarında 30 yıldır eşkıyayla mücadele ve içine siyaset karışmış bir adalet. Ülkede her şey elden çıkmış, topraklar boş ve üretim diye bir şey kalmadı. Esnaf, çiftçi harap durumdadır. Gırtlağına kadar borca batmış ve üretimi olmayan bir ülke. Hak ve Eşitlik Partisi halkın kendisinin kurduğu ilk siyasi partidir. Devletin efendisi millettir ve bu partinin tüm mensupları milletin emrindedir. Ülkenin baş

düşmanı olan fakirlik ve cehaletle, bütün kaynaklar seferber edilerek savaş açılmalıdır. Daha fazla geç kalınırsa görülen o ki geçmişte birkaç neslin ortak zaaflarını gelecekteki bir nesil ödeyecektir."

Terörü de 365 günde bitireceğini iddia eden Pamukoğlu, "O dağları 365 günde temizleyeceğiz. 30 yılda yapılamayanı yapacağız" dedi.

Osman Pamukoğlu, daha sonra partisinin Tarsus İlçe Teşkilatı'nın açılışını yaparak, partililere rozetlerini taktı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2010 Çarşamba 14:30:02
Güncelleme :26 Mayıs 2010 Çarşamba 15:56:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?