4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Her okulun bir polisi olacak

Mersin İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, 2009-2010 eğitim-öğretim yılı ile birlikte okullarda 'Okuldan Sorumlu Polis Memuru Uygulaması'nın hayata geçirileceğini, sistemle birlikte her okuldan bir polisin sorumlu olacağını ve böylece okullardaki istenmeyen olayların önüne geçileceğini söyledi.

Her kentte olduğu gibi Mersin'de de dikkat edilmesi ve üzerinde durulması gereken bir takım konular olduğunu vurgulayan Arif Öksüz, bu noktada da geleceğin güvencesi olan gençlere ayrı bir önem verdiklerini anlattı.

2009-2010 eğitim-öğretim yılının 24 Eylül perşembe günü başlayacağını hatırlatan Öksüz, eğitim kurumlarındaki şiddet olaylarının önüne geçilmesinin yanı sıra öğrencilerin art niyetli insanlara prim vermemeleri noktasında bir dizi tedbir aldıklarını açıkladı. Bu kapsamda kent genelinde ilk defa uygulamaya konulacak olan 'Okuldan Sorumlu Polis Memuru Uygulaması' ile birlikte her okul için bir ekibin görevlendirileceğine dikkat çeken Öksüz, uygulamanın başta liseler olmak üzere tüm eğitim kurumlarını kapsadığını ifade etti. Öksüz, sistemle birlikte okullarda istenmeyen olayların azalacağını kaydederek, "Yeni eğitim-öğretim yılıyla birlikte her okuldan bir polis memuru sorumlu olacak. Bu memur, okulun her kademesindeki görevlilerle 24 saat diyalog halinde olacak. Tüm bunların yanında okullardan sorumlu ekipler de hazır bulunacak" dedi.

Bugün gelinen noktada Mersin İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde yaklaşık 3 bin polis bulunduğunu ve söz konusu polis memurlarının bin 500'ünün sokakta görev yaptığı bilgisini de veren Arif Öksüz, sokaktaki polis sayısının arttırıldığını ve arttırılmaya da devam edeceğini söyledi. Öksüz, "Eğer siz sokaklarda olursanız bir takım yanlış insanlar kendisine sokakta yer bulamaz. Bu sebeple biz sokaktaki polis sayısını arttıracağız. Konuyla ilgili olarak çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu. Sokak satıcılarına yönelik operasyonların ardı ardına düzenlendiğine işaret eden Öksüz, yapılan operasyonlarda da her gün 3-5 kişinin gözaltına alındığını, bu durumun uyuşturucu ticaretinin kentte yoğun olduğu anlamı taşımayacağını, aksine polisin suç ve suçlularla mücadele konusundaki kararlılığını ortaya koyacağını savundu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2009 Pazartesi 18:03:49
Güncelleme :21 Eylül 2009 Pazartesi 18:12:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?