2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Herkes heryerde futbol oynuyor

UEFA tarafından hayata geçirilen 'Herkes Her Yerde Futbol Oynuyor Projesi'ne Mersin de dahil edildi.

Merkez ilçe Toroslar Belediyesi tarafından, Mersin'in düşman işgalinden kurtuluş yıldönümü düzenlenen; 'Geleneksel 3 Ocak Kurtuluş Kupası Kurumlararası Futbol Turnuvası', UEFA tarafından gözlem altına alındığı bildirildi.

Belediye Başkanı Hamit Tuna, bugüne kadar organize edilen turnuvaların UEFA tarafından yürütülen proje kapsamında 'örnek turnuva' adı altında tüm dünyada tanıtım amacıyla sunulduğunu hatırlattı. Tuna, "Belediye olarak düzenlediğimiz turnuvaların, UEFA tarafından 'örnek turnuva' gösterilmesi bizi oldukça mutlu etti. Bu bizim çalışma şevkimizi arttırırken, üzerimize bundan sonraki süreçte daha iyi turnuvalara imza atmak adına artı bir yük daha yükledi. Bu, Mersin ve Mersin futbolu adına da oldukça olumlu bir gelişmedir" dedi.

Kurumlararasındaki diyalogu güçlendirmek amacıyla yapılan turnuvanın amacına ulaştığını kaydeden Tuna, UEFA'nın da katılımcılara sertifika vereceğinin altını çizdi. Tuna, sporun insanları bir araya getiren en büyük olgu olduğunu her zaman dile getirdiklerini kaydeden Tuna, bu noktadan hareket ederek ilçedeki spor tesislerinin sayısını arttırarak, gençleri spora yönlendirmek için çalışmalarda bulunduklarını anlattı. Bugüne kadar 4 spor kompleksi ile birlikte 5 adet de semt sahasını ilçe halkının hizmetine sundukları bilgisini veren Hamit Tuna, yeni proje ve çalışmalarla da bu sayıyı arttıracaklarını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2008 Pazar 13:47:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?