30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Heyelan yol kapadı

HEYELAN YOL KAPADI

Mut-Karaman karayolunda meydana gelen heyelan nedeniyle yoldan 3 gündür ulaşım sağlanıyor.

Alınan bilgiye göre, Mersin’in Mut ilçesini Karaman’a bağlayan karayolunun 15. Kilometresi Alahan mevkiinde 3 gün önce sabah saat 08,30 sıralarında heyelan meydana geldi. Topraktaki kaymalar nedeniyle yol tamamen trafiğe kapatılırken, Mersin Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü’nden gelen 2 yetkili yolda incelemelerde bulundu.

Topraktaki hareketlilikle birlikte 3 milyon metreküp toprak ve kaya parçasının yola ulaştığı, yolda yapılacak temizlik çalışmalarının ise uzun bir zaman alacağı bildirildi. Zemindeki hareketlilik nedeniyle yolun tekrar ulaşıma açılması halinde bile riskin devam edeceği öğrenilirken, yeni bir tali yol açılması için yer seçim çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

Yolun ulaşıma kapanması vatandaşlar kadar otobüs firmalarını da zarara uğratırken, güzergahta yolcu taşıyan 70’e yakın otobüs firmasının sıkıntı yaşadığı bildirildi. İki ilçe arasındaki ulaşım yol tekrar açılana kadar köylerdeki stabilize yollardan sağlanıyor.

Mut Kaymakamı Mustafa Şahin konuya ilişkin yaptığı açıklamada, heyelanın hasat zamanına denk gelmesinin çiftçileri de zarara uğrattığını ifade etti. Temizleme çalışmalarının en az bir ay süreceğini kaydeden Şahin, “Şuan ilçemizde kimsenin mağdur olmasını istemeyiz araştırmamız ivedi olarak sürmekte. Geçici olarak Dağ Pazarı yolu güzergahından şifalı su mevkiinden ana asfalta kavuşan yolu düzelterek geçişleri buradan sağlıyoruz” dedi.

Bölgede bulunan Geçimli Köyü sakinleri de yaşanan heyelan nedeniyle tedirgin oldu. Köy Muhtarı İbrahim Çeçen, 200 haneli köyde, yaşanacak en küçük kaya yuvarlanmasının dahi yerleşim yerlerine zarar vereceğini belirterek, acil tedbirler alınmasını istedi.

HEYELAN YOL KAPADI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2011 Pazartesi 16:35:01
Güncelleme :3 Mayıs 2011 Salı 18:51:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?