4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Heyelanzedelere devlet desteği

YIKILAN EVLERİNİN YERİNE YENİSİNİ YAPACAKLAR

Mersin'in Mut ilçesinde 2001 yılında yaşanan heyelan sonucu evleri yıkılan köylülere devlet destek çıktı. Devlet, mağdur ailelere 30 bin TL maddi yardımın yanında ev yapabilmeleri için de arsa tahsisinde bulundu.

Karşıyaka Mahallesi'nin yanı sıra Kemenli, Selamlı ve İbrahimli köylerinde 9 yıl önce meydana gelen heyelanda evleri yıkılan toplam 24 ailenin yüzü sonunda gülüyor. Mut Belediyesi ile Afet Müdürlüğü işbirliğinde Deveci Mahallesi'nde bir süre önce başlatılan çalışmalar tamamlandı. Bununla birlikte mağdur olan ailelere 30 bin TL para yardımıyla birlikte bedelsiz proje, altyapı desteği ve imar inşaat harcı alınmaması gibi kolaylıkların sağlanacağı açıklandı.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Mut Belediye Başkanı Murat Orhan, mağdur vatandaşların evlerini yapabilecekleri parsellerle ilgili olarak tapularını alabilmeleri adına gerekli işlemlerin tamamlandığını belirtti. Tüm bu çalışmaların da Afet Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde yürütüldüğünü kaydeden Orhan, "Önce gerekli tespitleri yaparak, ailelerin mağduriyetlerinin giderilmesi adına yer çalışmalarına ağırlık verdik. Bulunan yerin devri konusunda belediye olarak gereken katkıyı sundu. Yaşanan tüm bu süreçte bürokrasi anlamında yapılan tüm işlerin takipçisi olduk. Hazine'ye ait olan alanda parsel düzenlemeleri yaparak, yol terkiniyle parselasyon işlemini gerçekleştirdik" dedi.

Vatandaşlara teslim edilerek, tapuları dağıtılan parsellerde altyapı desteği olarak da içme suyu, kanalizasyon, kapalı menfez ve yol çalışmalarının sürdürüldüğünü anlatan Murat Orhan, bunun yanında belirtilen alanda yapılacak evlerin de 70 ve 100 metrekareden oluşacağı bilgisini de verdi. Afet Müdürlüğü'nce hazırlanan projeler için herhangi bir bedel de ödenmeyeceğinin altını çizen Orhan, inşaat çalışmaları için de her bir parsel sahibine 30 bin TL maddi destek verileceğini, belediye olarak kendilerinin de inşaat ve imar harcı gibi masrafları almayacaklarını dile getirdi.

Öte yandan, 2001 yılında ilçede yaşanan heyelanda evleri yıkılan ve Afet İl Müdürlüğü'nce de tespitleri yapılarak, parsel almaya hak kazanan 24 mağdurun isimleriyse şöyle; "Salim Evren, Hatice Evren, Mustafa Demir, Hüseyin Kizir, Durdu Güleç, Seyde Kizir, Abdullah Yıldırım, Bayram Ali Toycu, Salih Toycu, Ömer Evren, Mustafa Demir, Yusuf Evren, Ahmet Kaya, Saime Köprülü, Ali Necati Ünal, Halil Gün, Hasan Ali Uysal, Ali Osman Kaçar, Ali Kaçar, Musa Soykan, Mehmet Aslan, Fadime Kılınç, İbrahim Aslan ve Şerife Kaçar."

YIKILAN EVLERİNİN YERİNE YENİSİNİ YAPACAKLAR
YIKILAN EVLERİNİN YERİNE YENİSİNİ YAPACAKLAR
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2010 Perşembe 17:51:00
Güncelleme :28 Ekim 2010 Perşembe 18:02:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?