4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

'Hıdrellez' coşkuyla kutlandı

MERSİN'DE 'HIDRELLEZ' KUTLAMASI

Türk dünyasında kutlanan 'mevsimlik bayram'lardan biri olan 'Hıdrellez' kapsamında Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin'de de çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Mersin Valiliği tarafından düzenlenen kutlama etkinlikleriyse; merkez ilçe Toroslar'da yer alan Anıttepe Parkı'nda gerçekleştirildi. Buradaki 'Hıdrellez Kültür ve Bahar Bayramı'na Vali Yardımcısı Suphi Olcay, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Çalışkan, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Geleneklerin, milletlerin asırlarca yaşadıkları ve geliştirdikleri kültürlerin temelini oluşturduğunu ifade eden İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Çalışkan, “Her millet toplumsal benliğine, kültürel kimliğine ancak gelenekleriyle kavuşur. Türk Milleti gelenekler açısından en zengin toplumlardan birisidir. Evrensel Türk kültürünün temel taşı Hıdrellez, bir bayram neşesi içinde sevinçle kutlanmaktadır” dedi.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'nın, günün önemini belirten konuşmasının ardından, geleneksel mani çekilişi yapıldı. Halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından konuklara etli pilav ikram edildi.

MERSİN'DE 'HIDRELLEZ' KUTLAMASI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2010 Perşembe 18:50:04
Güncelleme :6 Mayıs 2010 Perşembe 19:11:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?