4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Hiltonsa'da 'grev' kararı alındı

HİLTONSA MERSİN OTELİ'NDE 'GREV' KARARI ALINDI

HiltonSA Mersin Oteli'nde sendika ile otel yönetimi arasında yapılan görüşmelerde uzlaşmaya varılamayınca otele 'grev' kararı asıldı.

DİSK'e bağlı Otel Lokanta ve Eğlence Yerleri İşçileri Sendikası (OLEYİS), HiltonSA Mersin Oteli'nde 'grev' kararı aldı. Karar, OLEYİS Doğu Akdeniz Bölge Temsilcisi Ali İhsan Artut ve beraberindeki bir grup işçi tarafından otel dışındaki otoparkta yer alan güvenlik bölümüne asıldı. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Ali İhsan Artut, sendika olarak her zaman uzlaşmadan yana olduklarını ancak aynı hassasiyeti işveren tarafından da gösterilmesini beklediklerini anlattı. Toplu iş sözleşmesinin

anlaşmazlıkla sonuçlandığını açıklayan Artut, OLEYİS'in görüşmelerin başından beri sergilediği iyi niyetli ve uzlaşmaya açık tutumuna rağmen, anlaşma zemini olmadığını vurguladı. Bunun bir yasal işleyiş olduğuna dikkat çeken Artut, "Biz her zaman iyi niyetimizi işverene karşı gösterdik. İyi niyetten yanayız. Umarım ilerleyen zamanlarda anlaşma sağlanır. Ancak yaptığımız görüşmelerde bunu sağlayamadık ve grev aşamasına geldik" dedi.

Artut, sorunun aşılabilmesi ve çözüm yolunda somut adımların atılabilmesi noktasında iyi niyetli tutumlarını sürdüreceklerini ifade ederek, sendika olarak almış oldukları 'grev kararı'nı da otelin iç kısmına değil, otopark bölümünde bulunan güvenlik kısmına astıklarını hatırlattı. Bu yaklaşımlarının aynı zamanda da kendilerinin her zaman iyi niyetli ve uzlaşmadan yana olduklarının bir göstergesi olarak öne çıktığını kaydeden Artut, aynı samimi yaklaşımın işveren cephesinden de gösterilmesini beklediklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2010 Cuma 17:14:05
Güncelleme :21 Ağustos 2010 Cumartesi 13:18:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?