4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Hırsızı kan izi yakalattı!

Mersin'in Tarsus ilçesine bağlı köylerde Telekom'a ait direkler üzerindeki telefon kablolarını çalan şahıs, olay yerinde elinin kesilmesiyle bıraktığı kan izlerinden takip edilerek jandarma ekipleri tarafından hastanede yakalandı. Şahsın suç ortağı ise Adana'da ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre olay, Tarsus'a bağlı Sayköy, Kerimler ve Taşkuyu köyleri arasında meydana geldi. Son 2 ay içerisinde gerçekleşen 2 ayrı olayda, telefon kablolarının çalındığı bölgede yine kabloların kesildiği ihbarını alan Tarsus İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı'na bağlı ekipler olay yerine gittiler. Şahısların kabloları kesip kaçtığını tespit eden jandarma ekipleri, yaptıkları incelemede olay yerinde kan izi ile karşılaştılar.

'Şahıs veya şahısların yarandıkları ve bir sağlık kuruluşuna giderek tedavi yaptırabilecekleri' düşüncesiyle hareket eden jandarma ekipleri, yaptıkları araştırmada, eli kesilmiş bir şahsın Tarsus Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne giderek tedavi yaptırdığı bilgisine ulaştılar. Yapılan incelemede A.Ö.B. (24) adlı şahıs, kabloları çalmak için kestiğini ve bu esnada yaralandığını itiraf etti. A.Ö.B., F.T. (34) ile birlikte Adana'dan Tarsus'a gelerek kablo hırsızlığı yaptıklarını ifade etti. F.T. ise yapılan operasyonla Adana'da ikametgahında yakalandı.

Şahısların gerçekleştirdiği 3 ayrı hırsızlık olayında yaklaşık bin metre kablonun kesildiği ve piyasa değerinin 15 bin TL civarında olduğu bildirilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2010 Cumartesi 20:42:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?