8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Hırsızlar bütün binayı soydu

Mersin'in Erdemli ilçesinde, Milli Eğitim, Özel İdare ve Kadastro müdürlükleri ile Muhtarlar Derneği'nin bulunduğu binaya giren hırsızlar, binayı talan etti.

Edinilen bilgiye göre, D-400 karayolu üzerindeki Bülent Karaca Üstgeçidi yanında bulunan ve içerisinde Milli Eğitim, Kadastro ve Özel İdare müdürlükleri ile Muhtarlar Derneği'nin bulunduğu Özel İdare'ye ait bina, gece geç saatlerde kimliği belirsiz kişilerce soyuldu. Binanın 1. katındaki 17 odanın kapısını tekme veya yangın söndürmede kullanılan kazma ve küreklerle kıran hırsızlar, içeride ne var ne yok bütün belgeleri karıştırdı.

Geri iade edilmek üzere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen 741 YTL karne parası ve çekmecede bulunan 280 YTL ile Muhtarlar Derneği'nin çekmecesinden 300 YTL'yi alan hırsızlar, daha sonra bir üst kattaki Kadastro Müdürlüğü'ne girerek buradaki odalarda bulunan evrakları karıştırdı. Zaman zaman koridorlarda sigara içtikleri de anlaşılan hırsızlar, adeta bütün binayı talan etti. Girdikleri odalarda bulunan dolaplardaki evrakları döken hırsızlar, dolap ve çekmecelerdeki değerli eşyaları da alarak kaçtı.

Olay, görevlilerin sabah 07.00'de binanın kapısını açmasıyla ortaya çıktı. Görevlilerin durumu bildirmesiyle olay yerine gelen polis ekipleri, binada parmak izi incelemesi yaptı. Hırsızların yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2007 Salı 17:31:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?