3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Hırsızlar takip sonucu yakalandı

İstanbul'dan çaldıkları aracı sahte evrak düzenleyerek gazete ilanıyla Mersin'in Erdemli ilçesinde satan 2 kişi, polisin takibi sonucu yakalanırken, 1 kişinin aranmasına devam ediliyor.

Edinilen bilgiye göre, O.K. ve G.A. isimli şahıslar, İstanbul'dan çalınan kamyoneti sahte evrak düzenleyerek gazete ilanıyla satışa çıkardı.

Gazete ilanını görerek kamyonete müşteri olan her şeyden habersiz M.Ş., O.K., dolandırıcılarla irtibata geçerek Erdemli'de buluştu.

Anlaşma sağlanınca da O.K. ve G.A., noter huzurunda sahte kimlik, sahte plaka ve diğer sahte evraklarla satış işlemini gerçekleştirdi. Bir süre sonra aracın ruhsatını üzerine almak isteyen M.Ş., işlemler sırasında aracının motor ve şasi numarasının, ruhsattaki numaralarla aynı olmadığını fark etti.

M.Ş.'nin cumhuriyet savcılığına yaptığı şikayet üzerine yapılan araştırmalar sonucunda, aracın gerçekte plakasının 34 BS 4040 olduğu ve H.M. adlı kişiye ait olduğu anlaşıldı.

Polisin takibi ile yakayı ele veren O.K. ve G.A.'nın "evrakta sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık ve oto hırsızlığı" suçlarından tutuklandığı, bu kişilere İstanbul'dan çalıntı araç temin ettiği tespit edilen A.İ. adlı kişinin de yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 14:49:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?