4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Hırsızlık şebekesi polise takıldı

Mersin'de hırsızlık şebekesine yönelik düzenlenen operasyonda 50 kişi gözaltına alındı.

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Emniyet Müdürü Arif Öksüz ile birlikte düzenlediği toplantıda, kanunun suç saydığı fiilleri işlemek amacıyla örgüt kurdukları ve yönettikleri anlaşılan kişilere yönelik 20-21 Temmuz tarihleri arasında Mersin ve Tarsus ilçesi ile Adana'da eş zamanlı operasyon düzenlendiğini bildirdi.

Operasyon kapsamında, aralarında şebekenin sorumlusu L.V. ile şebekenin kurucuları R.V., K.Z. ve E.Y.'nin de bulunduğu 50 kişinin yakalanarak gözaltına alındığını ifade eden Aksoy, yakalananlardan 37'sinin hırsızlık, yağma, adam yaralama, uyuşturucu madde kaçakçılığı ve ruhsatsız silah bulundurma suçlarından sabıkalı olduğunu, 5'nin ise aranan şahıslar olduğunu kaydetti.

Şüphelilerle ilgili yapılan soruşturmada, başta Mersin olmak üzere Ankara, Antalya, İstanbul ve Kırşehir'de 363 adet otodan hırsızlık ve yağma olaylarına karıştıklarının tespit edildiğini belirten Aksoy, şahısların suçta kullandıkları 8 otomobile da el konulduğunu söyledi.

Vali Aksoy, şüphelilerle birlikte 4 adet tabanca, 384 adet mermi, 5 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet kuru sıkı tabanca, 195 adet cep telefonu, 39 adet dizüstü bilgisayar, 11 adet uydu alıcısı ve DVD, 7 adet LCD televizyon, 10 adet fotoğraf makinesi, 4 adet müzik seti, 5 adet kamera, 4 adet play station, 1 adet projeksiyon cihazı, 39 adet araç camlarını kırmakta kullanılan buji, muhtelif markada saat, kolye, yüzük, küpe, bilezik ve çeşitli elektronik eşya ve 6 bin 80 TL ile 200 dolar ele geçirildiğini kaydetti.

Vali Hüseyin Aksoy, yakalanan şüphelilerden hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 8 kişinin dün tutuklanarak cezaevine konulduğunu, 42 kişinin ise bu sabah "Kanunun açıkça suç saydığı fiilleri işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek ve üye olmak, örgüt adına otodan hırsızlık ve yağma yapmak, mala zarar vermek, hırsızlık malı satın almak ve 6136 sayılı kanuna muhalefet etmek" suçlamasıyla adliyeye sevk edildiklerini açıkladı.

Operasyonu yürütün tüm emniyet teşkilatına teşekkür eden Vali Aksoy, "Temel amacımız Mersin'de huzurun ve güvenliğin daha üst noktaya taşınmasıdır. Özellikle hırsızlıklar konusunda bu operasyonla önemli bir rahatlama sağlayacağımıza inanıyoruz. Bundan sonra da kararlılığımız aynı titizlikle devam edecek. Temennimiz Mersin'de bu tür olaylara bundan sonra fırsat vermemektir" dedi.

Bugün gerçekleşen operasyonda özellikle bir çok hırsızlık olayına karışan grubun adliyeye sevk edildiğini belirten Aksoy, "Biz özellikle tatil bölgelerinde devriyelerin arttırılması gibi güvenlik tedbirlerimizin daha üst noktalara çıkarılması konusunda kararlarımızı aldık ve güvenlik birimlerimiz bunu uygulamaktadır. Özellikle kapkaç ile ilgili olarak da bir çok tedbirimiz var. Mobese sistemi de belirli noktalarda faaliyete geçti. Geçmeyen bölgelerle ilgili çalışmalar sürüyor. En kıza zamanda bunu devreye sokmuş olacağız. Devreye soktuktan sonra da başta kapkaç olmak üzere bir çok suçla mücadelede önemli mesafeler alacağız. İlk aşamada 71 noktaya kameralar yerleştirildi. Toplam itibari ile 42 kilometre fiber optik kablo döşedik ve ağırlıklı 71 noktaya kameralar yerleştirildi. Bunlar da aşama aşama devreye alınacak. Tamamlandığında bize çok önemli katkı sağlayacak" diye konuştu.

Aksoy, hırsızlıkla mücadele konusunda vatandaşlara da önemli görevler düştüğünü vurgulayarak, "155 Polis İmdat" telefonunun mutlaka kullanılması gerektiğini, yapılan ihbarlar sonrası emniyet güçlerinin en geç 2-3 dakika içinde olay mahaline ulaşabileceklerini söyledi.

Mersin Emniyet Müdürü Arif Öksüz de, asayişe yönelik çalışmaların aralıksız devam edeceğini belirterek, kimsenin bu konuda endişe etmemesini istedi.
Toplantının ardından Vali Hüseyin Aksoy, ele geçirilen çalıntı malzemelerden bir dizüstü bilgisayarı sahibi Muharrem Duyur'a teslim etti. Bilgisayarının 6 ay önce çalındığını söyleyen Duyur, bulunduğu için çok mutlu olduğunu belirtti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2009 Cuma 16:12:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?