4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Hızar atölyesinde korkutan yangın

HIZAR ATÖLYESİNDE KORKUTAN YANGIN

Mersin'de, bir hızar atölyesinin talaş ve odun deposunda çıkan yangın, çevredekilere korkulu anlar yaşattı. İtfaiye ekiplerinin yaklaşık 1 saat süren çalışmaları sonucu kontrol altına alınabilen yangında, 1 kişi dumandan zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre, Kurdali Mahallesi Okan Merzeci Bulvarı üzerinde bulunan Alper Seyhan'a ait hızar atolyesinde, henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Gece geç saatlerde, hızar atölyesinin deposunda başlayan yangın, kısa sürede işyerini tamamen sardı. Talaş ve odunların bulunduğu depodaki yangında, alevler gök yüzünü aydınlatırken, yakındaki yerleşim birimlerinde oturan vatandaşlar da evlerinden dışarıya çıktı. Yangına, Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı çok sayıda itfaiye ekibi müdahale etti. Yanıcı maddenin yoğunluğu nedeniyle, itfaiye ekipleri müdahale sırasında zor anlar yaşadı. Polis ekipleri de yolu araç trafiğine kapatırken, yangın yeri, meraklılar nedeniyle adeta miting alanına döndü.

Yangın söndürme çalışmaları sırasında itfaiye ekiplerini yönlendirmeye çalışan ve dumanların arasına girerek yoğun çaba sarf eden hızar atölyesinin gece sorumlusu Ramazan Şeker, dumandan zehirlenerek bayıldı. Bayılan görevlinin yardımına çevredeki vatandaşlar yetişerek müdahale etmeye çalıştı. Ramazan Şeker, daha sonra olay yerine gelen ambulansla Toros Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Hızar deposundaki yangın ise, itfaiye ekiplerinin 1 saat süren yoğun çalışması sonucu kontrol altına alınabildi. Büyük çapta maddi hasarın meydana geldiği yangının, çıkış nedeniyle ilgili incelemelerin sürdüğü bildirildi.

HIZAR ATÖLYESİNDE KORKUTAN YANGIN
HIZAR ATÖLYESİNDE KORKUTAN YANGIN
HIZAR ATÖLYESİNDE KORKUTAN YANGIN
İHA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2010 Pazar 01:15:01
Güncelleme :25 Nisan 2010 Pazar 14:44:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?