5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Hocaoğlu'ndan turizm açılımı

MHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Nuri Hocaoğlu, Mezitli'nin önemli bir kıyı kenti olmasına karşın mevcut potansiyelini kullanamadığının altını çizerek, yanlışlara 'dur' diyeceklerini ve hayata geçirecekleri projelerle de ilçeyi daha yaşanılabilir hale getireceklerini söyledi.

29 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlere geri sayım sürerken, Nuri Hocaoğlu da seçim çalışmalarını saklaştırdı. İlçede yer alan sitelerde bir dizi toplantı düzenlenen Hocaoğlu, bir yandan sorun ve sıkıntıları dinlerken, diğer yandan da başkanlık görevine getirilmesi halinde hayata geçireceği proje ve çalışmalar hakkında bilgi veriyor.
"Büyükşehir Belediyeleri Yasası"nda yapılan değişiklikler kapsamında; belediyelerin hizmet sınırlarının genişlediğine dikkat çeken Hocaoğlu, bu noktada da ilçedeki sahil bandının 15 kilometreye ulaştığını anlattı. Hocaoğlu, Mezitli'nin önemli bir kıyı kenti olduğunun altını çizerek, "Biz bu önemli değerin farkındayız. Göreve geldiğimizde bu sahil şeridinde vatandaşlarımızın rahatlıkla faydalanacağı sosyal kompleksler hayata geçireceğiz. Planladığımız proje bünyesinde; yürüyüş, koşu ve bisiklet yolu, aktif ve pasif spor tesisleri, kafeteryalar, piknik ve güneşlenme alanları ve en önemlisi de denizine gönül rahatlığı ile gireceğiniz plajlar oluşturacağız" dedi.

Söz konusu projenin aynı zamanda da Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile koordineli bir şekilde yürütüleceğini ifade eden Nuri Hocaoğlu, dolgu alanı ve tahkimatlarla yapılan kıyımlara da son vereceklerini vurguladı. Doğal kıyı ve kumsalları koruyarak, gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir Mezitli bırakma amacında olduklarını anlatan Hocaoğlu, hayata geçirilecek kıyı rekreasyon çalışmalarıyla birlikte ilçeyi önemli bir turizm merkezi haline getireceklerini söyledi.

Hocaoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Mezitli, bulunduğu coğrafi konumla tezat bir görüntü içerisindedir. Böyle bir kıyı kentinin dokusu muhafaza edilmeli, iç ve dış turizme hazır hale getirilmelidir. Bunu yapacak hem bilgi, hem de tecrübeye sahip bir ekiple görev başına geliyoruz. Yapılan yanlış işlere 'dur' deyip, gelişime yol veren bir anlayış içerisinde Mezitli'yi yöneteceğiz. Önümüzdeki yüzyılın Mezitlisi'nin temellerini birlikte atmanın tek yolu, 29 Mart'ta önlerinize konulacak sandıktan çıkmak olacaktır ve bu sandıktan bu ekip çıkacaktır."
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 12:03:18
Güncelleme :11 Mart 2009 Çarşamba 12:27:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?