3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Hollandalı 28 öğretmen Erdemli'de

Hollanda Eğitim Bakanlığı ile Türk Milli Eğitim Bakanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilen "Hizmet içi eğitim projesi" kapsamında Hollanda'nın farklı kentlerinden Mersin'in Erdemli ilçesine gelen okul yöneticisi ve öğretmenlerden oluşan 28 kişilik grup çeşitli okullarda incelemelerde bulundu.

Hollandalı öğretmenler, inceleme kapsamında Erdemli Sağlık Meslek Lisesini ziyaret etti. Hollandalı eğitim grubuna okul hakkında bilgi veren Okul Müdürü İsmail Hakkı Topbaş, Erdemli Sağlık Meslek Lisesi'nde Acil Tıp, Hemşirelik, Laboratuar ve Çevre Sağlığı Teknisyenliği bölümlerinin bulunduğunu belirterek, "Türkiye'nin sayılı ve en modern okullarından biri haline gelen okulumuzda 266 öğrencimiz eğitim öğretim görmektedir. 4 yıllık eğitim süresi içinde öğrencilerimizi en donanımlı bir şekilde yetiştirmek için çaba gösteriyoruz" dedi.

Avrupa Birliği'nin eğitim programı Leonardo Da Vinci projesi kapsamında hazırladıkları proje çerçevesinde İspanya'ya giderek deneyimlerini arttırma imkanı bulduklarına dikkat çeken Topbaş, "Eğitim Sürecinde İlkyardım ve Acil Bakım Hizmetlerindeki Etkinliklerin İşleyişi" projemiz Ulusal Ajans tarafından kabul edildi.Bu süreçte geçen Mayıs ayında da Malaga kentine giderek İspanya ile akademik bir alış veriş sağlama imkanı bulduk. Öğrencilerimiz bizdeki sağlık hizmetleri uygulamaları ile İspanya'daki sağlık hizmetleri karşılaştırma fırsatı buldular. Umarız bundan sonraki Avrupa Birliği projemiz ile Hollanda ile de bu tür diyaloglarımız ve alışverişlerimiz olur" diye konuştu.

Topbaş okulda öğrencilere verilen teorik bilgilerin, hastanelerde gerçekleştirilen staj uygulaması ile öğrenilenlerin uygulama ile pekiştirildiğini kaydetti.
Yapılan ön toplantının ardından Hollandalı grup sınıflara girerek burada öğrenciler ile birlikte dersleri takip ettiler. Meslek dersi alan hemşire adaylarının, derslerine de giren öğretmenler burada bir süre önce yurt dışında düzenlenen bir yarışmada birincilik kazanan 'Süper Sedye' yi de incelediler.

İncelemeler sonunda değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda Hollandalı öğretmenler okul ile ilgili düşüncelerini dile getirdi. Öğretmenlerden Virma Durinc Lourens , tek kelime Türkçe bilmediğini belirterek, "Dersine katıldığım sınıfın öğretmeni öğrencilere kollestrol konusunu öyle anlattı ki ben bile konuyu anladım. Öğretmenin konuyu hissettirerek anlatması gerçekten muhteşemdi" dedi.

Öğretmen Cocky Barendregr ise "Ben de öğretmenin ders sırasında konuyu öğrencilere yaydığını daha sonrada konunun hakimiyetini alarak dersi toparladığını böylece bütün sınıfın derse katılımı olduğunu gözlemledim. Öğrencilerin dikkatine hayran kaldım" diye konuştu.

Gruba rehberlik eden Aylin Esirgensiz de özelikle tercüme sırasında iki ülkenin öğretmen ve öğrenci yapılarında benzerlikler ve farklılıkların bulunduğunu ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 17:48:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?