4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Hollandalı belediyeciden tam destek

Hollanda Belediyeler Birliği Başkanı Peter Knip, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) üye olması gerektiğini belirterek, üyelikle birlikte Hollanda ile Türkiye arasındaki ilişkilerin daha da güçleneceğini vurguladı.

Mersin İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan ve 1 Ocak 2008 tarihinde hayata geçirilen 'Yerel Yönetimlerde İdari Kapasitenin Geliştirilmesi Projesi' kapsamında İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Güngör başkanlığındaki heyet, Hollanda'da 5 gün boyunca ziyaret ve temaslarda bulundu. Heyet, programın ilk gününde Hollanda Belediyeler Birliği'ni ziyaret ederek, Birlik Başkanı Peter Knip ile görüş alışverişinde bulundu. Ziyarette konuşan Vedat Güngör, projenin Mersin'de hayat bulmasının son derece önemli olduğunun altını çizerek, özel idarelerin eğitimden sağlığa, kültürden spora, yol ve kanalizasyon yapımından gölet yapımına kadar çok geniş bir alanda hizmet verdiğini söyledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Peter Knip de, Türkiye ile olan ilişkilerin gelişmesi dolayısıyla memnuniyet duyduklarını ifade ederek, hayata geçirilen projenin Türkiye açısından önemli bir başlangıç olduğunu kaydetti. Knip, Hollanda'da yaşayan Türklerin her geçen gün arttığına işaret ederek, bu durumun iki ülke arasındaki bağları daha da güçlendireceğini, bu noktada Türkiye'nin AB üyeliğine tam destek verdiklerini söyledi. 

Yerel Yönetimlerde İdari Kapasitenin Geliştirilmesi Projesi' ile yerel yönetimlerin birbirlerini daha iyi tanıma fırsatı bulacağına işaret eden Knip, bununla birlikte ortaya konulan çalışma örneklerini de kendi kurumlarında uygulamak istediklerini dile getirdi. Knip, yerel yöneticilerin önemli bir görev ve sorumluluk üstlendiğini vurgulayarak, bu nedenle yerel yöneticilerin politikacılarla sağlam bağlantılar kurması, bununla birlikte kentin yatırım ve yönetimlerinin verimli şekilde gerçekleştirilmesinde önemli roller üsteleneceğini kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2009 Salı 14:56:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?