5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Hollandalı karavancılar Silifke'de

Hollanda Otomobil Kulübü'nün Türkiye'ye düzenlediği karavan turuna katılan 40 karavan Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Akçakıl Kamp alanına geldi.

Antalya'dan Türkiye turuna çıkan Hollandalı karavancılar Akçakıla gelerek burada 3 gün boyunca konaklayacak. Yöreye has kültürel etkinliklere katılacak olan karavancılar, Taşucu Atatürk Evi, Amphora Müzesi ve halk pazarını gezecek.

Akdeniz mutfağından farklı lezzetler tadacak olan Hollandalılar, gece programlarında da Silifke Halk Oyunları Ekibini izleme imkanı bulacak.
Küresel krizden dolayı bir çok Avrupa ülkesinde tatil yapmanın çok pahalı olduğunu, bundan dolayı daha ucuz bir ülke olan Türkiye'yi tercih ettiklerini belirten Hollandalı Karavancıların Grup Şefi Hans Coopers, "Türkiye bir çok Avrupa ülkesine göre daha güzel ve çok daha ucuz. Özellikle Akdeniz kıyılarını çok beğendik. Kirlenmemiş ve doğası bozulmamış yerleri daha çok tercih ediyoruz" dedi.

Türkiye'de her türlü imkanı bulabildiklerini belirten Coopers, "Doğası, denizi, tarihi ve insanları ile Türkiye çok güzel bir ülke. Burada her türlü imkanı buluyoruz. Fakat yolculuklarımızda yaşadığımız en büyük sorun yolların bozuk olması. Karavan turizminin hızla gelişmesi için özellikle Akdeniz sahil şeridi yollarının biran önce yapılması gerekiyor. Yüz binlerce Euro harcayarak aldığımız karavanlarımızı böylesine bozuk yollarda sürmek istemiyoruz" dedi.

Akçakıl kamp alanını evlerine benzeten Hollandalı turistler, "Denizi, güneşi, kumsalı, havası ve konaklama alanı ile Akçakıl sade bir yer. Doğallığı hiç bozulmamış. Bu yüzden Türkiye'ye düzenlenen her turda mutlaka Akçakıl'a uğruyoruz. İşletmecileri bizlere bir abi bir kardeş bir aile gibi yaklaşıyorlar. Bu sebeple gelecek yıl ki yerimizi bu günden ayırttırdık" şeklinde konuştular.

Bu arada, karavan turizmini geliştirmek için elinden geleni yapmaya çalıştığını belirten Akçakıl Karavan Kamp Alanı sahibi Yılmaz Karaarslan, "Mersin bölgesinin tek karavan kamp alanıyız. Bizim gibi kapsamlı bu işi yapan yok. Yılda ortalama 700'ün üzerinde karavana hizmet veriyoruz. Hollanda başta olmak üzere Almanya, İtalya, Fransa, Belçika, İsviçre ve Avusturya'dan gelen karavancıları bölgemizde misafir ediyoruz. 23 Yıldır aynı işletmeyi çalıştırıyorum. Avrupalı karavancıları bölgemize çekebilmek için 35 yabancı seyahat kitapçığına işletmemizin ismini yazdırdım. Türkiye ve Avrupa Kamp Karavan Derneği üyesiyim. GPRS sistemi de kurdurarak karavancıların dünyanın neresinde olursa olsun yerimizi kolaylıkla bulabilmelerini sağladım. Bölgemize bir kez gelen karavancılar diğer yıllarda tekrar geliyorlar. 10-15 yıldır hiç aksatmadan bölgemizi ziyaret eden karavancılar var" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 12:45:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?