3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Hollandalı öğretmenler halay çekti

Hollanda Eğitim Bakanlığına bağlı 30 kişilik öğretmen grubu, Silifke Belediyesi Halkoyunları ekibinin gösterileri eşliğinde eğlendiler.

Değişik il ve ilçeleri kapsayan 10 günlük gezi ve incelemeler yapmak üzere Türkiye'ye gelen Hollanda Eğitim Bakanlığında görev yapan 30 kişilik öğretmen gurubu Mersin ve bölgesini de gezme ve tanıma imkanı buldular.

Konakladıkları Kızkalesi Barbarossa Otel'de kendilerine Silifke Belediyesi Halkoyunları Ekibi'nin yaptığı gösterileri de ilgiyle izleyen grup Silifke müzikleri eşliğinde eğlendiler.

Kendisinin de bu bölgenin yetiştirdiği bir eğitimci olduğuna dikkat çeken grubun sorumlusu Öğretmen Mehmet Ali Ocak yaptığı açıklamada, "Bugün burada bizlerle birlikte olan Hollanda Eğitim Bakanlığında öğretmen olarak görev yapan 30 kişilik öğretmen grubumuza Mersin ve bölgesini de gezdirdim. İlköğretim ve lise düzeyinde eğitim veren öğretmen grubu ülkemizdeki eğitim ve öğretim konusunda inceleme yaparak bilgiler almaktadır. Hollanda'da yaşayan Türk ailelerin çocuklarına eğitim veren bu 30 kişilik öğretmen grubunu 10 gün süreyle ülkemiz genelinde değişik il ve ilçelere götüreceğiz" dedi.

Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel ise konuşmasında, "Hollanda'dan gelerek Mersin ve bölgemizi gezen meslektaşlarımızla bir araya gelmek ve onlara Türk misafirperverliğini göstermek üzere bir araya geldik. Hollanda'da yaşayan Türk ailelerimizin çocuklarına eğitim veren bu öğretmenlerimizi gönülden tebrik ediyorum. Bu grubun bölgemize gelmesine imkan sağlayan ve Hollanda Eğitim Bakanlığında görev yapan değerli meslektaşım arkadaşım öğretmen Mehmet Ali Ocak'a çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Başkan Öngel, daha sonra Hollanda'dan gelen öğretmenlere Silifke'yi tanıtan kitap, broşür ve CD'ler hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 12:38:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?