30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Hollandalı turistler Ata'nın evinde

HOLLANDALI TURİSTLER ATATÜRK EVİNİ GEZDİ

Kamp yapmak için karavanlarıyla Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesindeki Akçakıl kamp alanına gelen 44 kişilik Hollandalı turist grubu, Atatürk Evini gezdi.

Kamp alanı sahibi Sevgi Karaarslan ile birlikte Atatürk Evini gezen Hollandalı turistlerle yakından ilgilenerek, Taşucu'nun tarihi, doğası, denizi, kumsalı ile şirin bir belde olduğunu ve gelen turistlere aile sıcaklığını hissettirme çabası içerisinde olduklarını kaydetti.

Taşucu'nun turizm kenti olması yönünde çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden, Karaarslan "Bunun semeresini de gelen turistlerle alıyoruz. Bugün Hollanda'dan, yarın başka bir ülkeden Taşucu'na gelen turistlerimize tarihi ve doğal güzelliklerimizi anlatmaya ve tanıtmaya devam edeceğiz. Hollandalı misafirlerimizin Taşucu'na yapmış oldukları ziyaretlerden mutluyuz" dedi.

Kendilerini her yıl Taşucu'na bekliyoruz diyen Karaarslan, Yörede karavan turizmini geliştirmek için yoğun çaba harcadıklarını vurgulayan kamp alanı sahibi Sevgi Karaarslan da, mart ayında başlayıp ekim ayına kadar süren turizm sezonu boyunca kamp alanına Hollanda başta olmak üzere Almanya, Fransa, Belçika, İtalya, İsviçre, Slovenya, İspanya ve Avusturya'dan turistlerin geldiğini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2011 Çarşamba 12:38:02
Güncelleme :8 Haziran 2011 Çarşamba 12:49:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?