4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Hortum çatıları uçurdu

SİLİFKE'DE HORTUM FELAKETİ

Mersin'in Silifke ilçe merkezi ve Taşucu beldesinde bu sabah meydana gelen hortum nedeniyle bazı evlerin çatısı uçtu, ağaçlar gövdesinden kırıldı.

Denizlerdeki kötü hava koşulları nedeniyle Taşucu beldesinden KKTC'ye feribot seferleri yapılamıyor.

Edinilen bilgiye göre, sabahın erken saatlerinde meydana gelen hortum nedeniyle Silifke Yeni Mahalle'deki bazı konutlarla Taşucu Kum Mahallesi'ndeki bazı evlerin çatılarındaki kiremitler uçtu, uydu antenleri ve su ısıtıcıları kullanılamaz hale geldi, düşen kiremitler nedeniyle bazı araçlarda maddi hasar meydana geldi.

Hortumun neden olduğu sarsıntı nedeniyle bazı konutların içerisindeki kapılar söküldü. Yazlıkçıların kaldığı Kum Mahallesi'nde ise bazı sitelerin çatıları uçarken, ağaçlar gövdelerinden kırıldı. Çatılardan dökülen kiremitler ise belediye ekipleri tarafından temizlendi.

Evlerinin çatıları uçan vatandaşlar, sabah sarsıntı ile uyandıklarını, dışarıya baktıklarında ise hortum olduğunu gördüklerini kaydettiler.

Hortumun etkisiyle çatılardaki kiremitlerin savrulduğunu ifade eden vatandaşlar, hortumun dinmesinin ardından gördükleri manzara karşısında şaşkına döndüklerini belirttiler.

Öte yandan Taşucu gümrüğünden KKTC'ye yapılan feribot seferleri iptal olurken, yat limanı içerisindeki balıkçı tekneleri ve yatlar kıyıdaki duvarlara çarpıp zarar görmemesi amacıyla açığa alındı. Denizdeki dalgaların yüksekliği ise zaman zaman 4 metreye kadar ulaştı.

SİLİFKE'DE HORTUM FELAKETİ
SİLİFKE'DE HORTUM FELAKETİ
SİLİFKE'DE HORTUM FELAKETİ
SİLİFKE'DE HORTUM FELAKETİ
SİLİFKE'DE HORTUM FELAKETİ
SİLİFKE'DE HORTUM FELAKETİ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2010 Cuma 11:32:04
Güncelleme :17 Aralık 2010 Cuma 13:30:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?