4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Hülya Aksoy'a 'yılın annesi' ödülü

HÜLYA AKSOY'A 'YILIN ANNESİ' ÖDÜLÜ

Türk Anneler Derneği Mersin Şubesi, Mersin Valisi Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy'u, 'Kadın Sağlığı Projesi' kapsamında yürüttüğü başarılı çalışmalar ve kadın sağlığı konusuna gösterdiği duyarlılıktan dolayı 'Yılın Annesi' seçti.

Mersin Valiliği'nin öncülüğünde İl Sağlık Müdürlüğü'nce yürütülen Kadın Sağlığı Projesi kapsamında, Mersin merkezde, ilçelerde ve köylerde binlerce kadına ulaşılarak kadınların özellikle 'meme kanseri' konusunda bilinçlenmelerine yönelik eğitim seminerleri düzenleniyor.

Eğitim seminerlerine bizzat katılarak kadınların yanında yer alan, onlarla sohbet ederek kendi sağlıkları konusunda bilinçlenmelerine öncülük eden Hülya Aksoy, geçtiğimiz Pazar günü kutlanan Anneler Günü'nde, 'Yılın Annesi' ödülüne layık görüldü.

Dernek Yönetimiyle birlikte Hülya Aksoy'u evinde ziyaret ederek plaketini sunan Türk Anneler Derneği Mersin Şubesi Başkanı Nihal Aydın, Kadın Sağlığı Projesi'ni yakından takip ettiklerini, Aksoy'un böylesine anlamlı bir projede yer almasının ve kadın sağlığı konusuyla yakından ilgilenmesinin kendilerini duygulandırdığını söyledi. Kadın sağlığını ciddi anlamda tehdit eden 'meme kanseri' konusunda bugüne dek böylesine kapsamlı bir çalışma yapılmadığını da vurgulayan Aydın, Hülya Aksoy'un böyle bir projeye öncülük etmesinin ve eğitim seminerlerine bizzat katılmasının kadınların projeye ilgilerinin artması bakımından da önemli olduğunu kaydetti.

Proje Koordinatörü Hülya Aksoy ise, böylesine anlamlı bir ödüle layık görülmekten dolayı mutlu olduğunu dile getirerek, ödülü tüm anneler adına aldığını söyledi. Aksoy, proje kapsamında 545 bin 187 kadına ulaşıldığını da ifade ederek, “Kadınlarımız en başta 'anne'dir ve topluma sağlıklı bireyler yetiştirmekle yükümlüdürler. Bunun için öncelikle kendilerinin sağlıklı olması şarttır. Bu kapsamda onları bilgilendirmeye yönelik çalışmalarımız devam edecek” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2010 Salı 16:25:03
Güncelleme :11 Mayıs 2010 Salı 18:15:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?