4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Hünerlerini sergilediler

HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz'de faaliyet gösteren MTSO Toplum Merkezi'nce organize edilen; 'Çocuk İstismarı ve Çocuk İşçiliğine Son' konulu afiş ve resim yarışmasında dereceye girenlere düzenlenen törenle ödülleri verilirken, merkez tarafından düzenlenen 'El Sanatları Sergisi' de meraklısının beğenisine sunuldu.

Etkinliğe; Vali Yardımcısı Kadir Okatan, Akdeniz Belediye Başkan Danışmanı Bedrettin Gündeş, Mersin Halk Eğitim Müdürü Mustafa Özsoy, MTSO Akdeniz Toplum Merkezi Müdürü Gülçin Aytan Açıkalın, MTSO Disiplin Kurulu Üyesi Doğan Kalkancı ve çok sayıda davetli katıldı. Törende; merkez kursiyerlerinin biçki, dikiş, nakış, örgü, el işlemeleri, göz alıcı takı ve tasarımları sergisi konukların beğenisini toplarken, etkinlik kapsamında çocuk işçiliğiyle ilgili duygu ve düşüncelerini resme dökerek, derece elde eden çocuklar da ödüllendirilirken, kurs öğretmenlerine de 'Teşekkür Belgeleri' takdim edildi.

Burada konuşan Toplum Merkezi Müdürü Gülçin Aytan Açıkalın, 10 yıldır mesleki, beceri ve sosyal alanların yanı sıra farklı konularda eğitim çalışmaları yürüttüklerini ifade ederek, katkı ve destekleri nedeniyle de Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk'e teşekkürler etti. Merkezi gezerek, kursiyerlerle ayaküstü sohbet eden Akdeniz Belediyesi Başkan Danışmanı Bedrettin Gündeş de, almış oldukları eğitimi pratiğe dökerek bir üretim faaliyetine katılan kursiyerlerin, eserlerini satabileceği 'Satış Ofisleri' açılması önerisini gündeme taşıdı.

Bu konuda belediye olarak bir proje başlattıklarını hatırlatan Gündeş, bununla birlikte belediyeye ait hizmet binalarında mesleki eğitim ve beceri kursları gören kursiyerler için yakın zamanda faaliyete geçeceğinin altını çizdi. Gündeş, "Sizlerin de ürettiğiniz bu eserler için satış ofisleri kurularak bir pazar oluşturulursa ve ürettiklerinizi bu ofislerde satıp, aile ekonominize önemli bir katkı sunabilirsiniz. Böylelikle üretim de tek seferlik değil, sürekli olur. Aksi halde sadece bir kez, kendiniz ve eviniz için üretirsiniz, sonrasındaysa üretim durur" dedi.

Konuşmaların ardından MTSO Akdeniz Toplum Merkezi bünyesinde oluşturulan kurs merkezini gezen Vali Yardımcısı Kadir Okatan, Bedrettin Gündeş ve diğer davetliler, merkez yetkilileri ve kursiyerlerden yapılan çalışmalar hakkında bilgi alırken, özellikle çocukların çocuk işçiliğini anlatan renkli çalışmalarını da ilgiyle inceledi. Renkli dünyalarını resme döken çocukların, 'Çocuk İşçiliğine Hayır', 'Geleceğimizi Karartmayın', 'Her Çocuk Özgürdür', 'Her Çocuğun Oyun Oynamaya Hakkı Vardır' gibi sloganlarıyla resimlerini güçlendirmeleri de dikkat çekti.

HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER
İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2010 Cuma 15:52:03
Güncelleme :9 Temmuz 2010 Cuma 16:21:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?