8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Hurma ve Palmiye ağaçlarına yasak!

Bozyazı Belediye Meclisi, ilçenin simgesi haline gelen hurma ve palmiye ağaçlarının ilçe sınırları dışına izinsiz çıkarılmasını yasakladı.

Bozyazı Belediye Meclisi, aralık ayı toplantısını Belediye Başkanı Mehmet Ballı başkanlığında yaptı. Toplantıda, gövde boyu 5 metre olan hurma ve palmiye ağaçlarının ilçe sınırları dışına çıkarılabilmesi için belediyeden izin alınmasına, izin alınmadan ilçe dışına çıkarılacak olan ağaçlara el konulmasına ve 2 bin YTL para cezası kesilmesine karar verildi. Meclis ayrıca, gövde boyu 5 metrenin altında olan ağaçların ilçe sınırları dışına çıkarılmasının da izne tabi olmasına, izin harcının ağaç başına 10 YTL olarak belirlenmesine ve 5 metrenin altındaki ağaçların izinsiz ilçe sınırları dışına çıkarılması halinde ağaç başına 200 YTL para cezası verilmesine karar verdi.

Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı, meclisin kararını memnuniyetle karşıladığını belirterek, özellikle site yönetimlerinin üç kuruş para kazanmak için yetişmiş ağaçları sökerek, lüks otellere ve başka ilçelere sattıkları yönünde vatandaşlardan sürekli şikayet geldiğini söyledi. Ballı, "Bozyazı, denizi ve doğası ile turizme açık gelişmekte olan bir ilçedir. Büyümesi uzun zaman alan, yöremize özgü, denize kıyısı olan ilçemize yakışan palmiye ve hurma ağaçları sökülerek lüks otellere ve başka ilçelere satılmaktaydı. 10 metre ve 20 metre boy kazanmış, tarihe tanıklık yapmış bu ağaçların ilçemizde kalması taraftarıyım. Yaptığımız araştırmalar neticesinde denize kıyısı bulunan diğer komşu ilçelerde de bu talan yaşanmış ve çeşitli yasaklamalar getirilmiştir. Biz de geç kalmadan bu kararı almamız gerekiyordu ve aldık. İlçemizin doğal güzelliğinin korunması yönünde bu kararı alan meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür ederim" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2007 Pazartesi 13:59:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?