4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Hürriyet treni Mersin'de

HÜRRİYET TRENİ MERSİN'DE

Hürriyet Gazetesi ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nın (TCCD) işbirliğiyle 9 Eylül'de İzmir'den hareket eden 'Hürriyet Hakkımızdır' treni, Mersinlilerle buluştu.

Hürriyet treni Mersin Garı'nda Vali Yardımcısı Kaya Çıtak, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Kemal Sığırcıkoğlu, Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterisinin ardından Vali Yardımcısı Kaya Çıtak ve beraberindekiler treni gezerek, tren sorumluları Emel Armutçu ve Erdoğan Nemutlu'dan bilgi aldı. Çıtak, Hürriyet trenini Mersin'de ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını dile getirerek, hak

ve özgürlükler konusunun önemine değindi. Hak kavramının, insanla eşdeğer bir kavram olduğunu ifade eden Çıtak, insanların varoluşundan beri hak ve özgürlüklerine tam olarak kavuşmak için mücadele verdiklerini vurguladı.

Hakkın bir kavram olarak kalmaması için iki unsurun öne çıktığını vurgulayan Çıtak, "Bunlardan biri eğitim, diğeri de ekonomidir. Kişinin hak ve hürriyetlerinin farkına varabilmesi için belirli bir eğitim düzeyinde olması gerek. Bu vesile ile 'Türkiye'de okumayan kimse kalmasın' diyorum. Hakların kullanılabilmesi için insanın belirli bir maddi varlığa sahip olması gerekir. Bunun için de en büyük arzumuz işsizliğin sıfıra inmesidir" dedi.

Hürriyet treninde protokole, Hürriyet Gazetesi'nin ilk yayına başladığı tarihteki birinci sayfaları hediye edildi. Trende, Hürriyet Gazetesi'nin sürdürdüğü 'Aile İçi Şiddete Son' kampanyası çerçevesinde kentteki 'Sığınma Evleri', 'Toplum Merkezleri' ve 'Aile Merkezleri'nin faaliyetleri ve sayıları hakkında bilgiler alındı. Çeşitli oyunlar, tiyatro gösterileri ve eğitsel faaliyetlerin yer aldığı trene, çocukların ilgisi yoğun oldu.

HÜRRİYET TRENİ MERSİN'DE
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2009 Cumartesi 12:47:04
Güncelleme :10 Ekim 2009 Cumartesi 14:04:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?