9
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Hz. Mevlana Tarsus'ta anıldı

Hz. Mevlana, 800. doğum yılında Tarsus Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel Sekreterliği tarafından düzenlenen etkinlikle anıldı.

Güner Baykal Toplantı Salonu'nda düzenlenen anma etkinliğine; Belediye Başkan Vekili Kerim Tufan, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapıldığı, şiirlerin okunduğu, slayt gösterilerinin sunulduğu törenin açış konuşmasını Belediye Başkan Vekili Kerim Tufan yaptı.
Hz. Mevlana'nın, sevginin ve barışın sembolü olduğunu belirten Tufan, gençlere, öğrencilere Mevlana'nın daha iyi tanıtılması gerektiğini söyledi.

Tufan, "Mevlana bir deryadır. Türkler Anadolu'ya gelmeden önce Anadolu fethedilmiştir. Yani kılıçtan, kalkandan önce Anadolu dergahlarla fethedilmişti. Bu dergah sultanlarından bir tanesi Hz. Mevlana'dır. O dönemlerde Anadolu ilim ve irfan verilerek fethedilmiştir. Bu büyük mübarekleri anarak, geleceğimize aktarmak zorundayız" dedi. Program, Hz. Mevlana'nın hayatının anlatılması, şiirlerinin okunması ve Mevlana hakkında söylenen sözlerle sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2007 Salı 12:21:59
Güncelleme :11 Aralık 2007 Salı 12:22:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?