8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

İçişleri şehit ailesinden tazminat istedi

Görev şehidi olan polis memuruna ödenen 203 bin YTL’lik tazminatın yüzde 25’lik bölümü, aynı kazada ölen diğer polis memuru Cemal Kurbanlı’nın ailesinden istendi. Faiziyle 80 bin YTL olan tazminatı ödeyemeyeceğini söyleyen Perihan Kurbanlı, "3 ayda bir maaş alıyorum, 2 çocuğumla perişan olurum" dedi.

İÇİŞLERİ Bakanlığı, trafik kazasında şehit olan polis memuru İhsan Elbir’in ailesine ödediği 203 bin YTL’lik tazminatın yüzde 25’ini, faiziyle birlikte aynı kazada şehit olan polis memuru Cemal Kurbanlı’nın ailesinden istedi.

22 Şubat 1997’de, Mersin Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Bürosu’nda görev yapan 30 yaşındaki Cemal Kurbanlı yönetimindeki sivil ekip otomobili, Saim Arpaç yönetimindeki tankere çarptı. Kazada sürücü polis Kurbanlı ile beraberindeki meslektaşı İhsan Elbir şehit oldu. Kazada, 8’de 2 oranda kusurlu bulunan Kurbanlı ile Elbir görev şehidi sayıldı. İhsan Elbir’in eşi Fadime Elbir ve 2 çocuğu, 2002’de İçişleri Bakanlığı aleyhine maddi ve manevi tazminat davası açtı. Ankara 26’ncı Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen dava 2006’da son buldu ve İhsan Elbir’in eşi ve 2 çocuğuna 203 bin 173 YTL tazminat ödenmesine karar verildi.

Bu parayı aileye ödeyen İçişleri Bakanlığı, tazminatın kusuruna denk gelen yüzde 25’lik bölümünü kazada şehit olan diğer polis Cemal Kurbanlı’nın ailesinden, kalan kısmını ise tanker şoförü Saim Arpaç’tan istedi. Hazine avukatları faiziyle birlikte 80 bin YTL’yi bulan miktarı Mersin’in Mezitli Beldesi Menderes Mahallesi’nde oturan Cemal Kurbanlı’nın eşi 34 yaşındaki Perihan Kurbanlı’dan talep etti. Hazine avukatları tarafından gönderilen tebligat karşısına şok olan Kurbanlı, ilköğretim okulu öğrencisi kızı 11 yaşındaki İrem ve lise öğrencisi oğlu 14 yaşındaki Serkan ile yaşam mücadelesi verdiğini belirterek, şöyle konuştu: "Bu parayı ödemem mümkün değil. Çocuklarıma yıllardır hem analık, hem babalık yapıyorum. 3 ayda bir aldığım maaşla geçinmeye çalışıyorum. Bu paraya haciz konması halinde aç kalırız. İçişleri Bakanlığı konuya bir çözüm bulsun."

Adana’da da aynısı oldu

İÇİŞLERİ, Adana’da 4 yıl önce görev başında polis aracıyla trenin altında kalarak şehit olan 3 polisten İsmet Turan’ın ailesine ödediği 263 bin 693 YTL tazminatın bedelini, aynı olayda aracı kullanan ve kusurlu bulunan şehit polis 28 yaşındaki Zeyyad Dağ’ın ailesinden istemişti. 2 çocuklu şehidin eşi 28 yaşındaki Hacer Dağ’ın tepkisinin gazetelerde yer alması üzerine bakanlık, sözlü olarak tazminat talebini çektiğini aileye bildirmişti.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2007 Perşembe 09:41:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?