5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

İçme yolu asfaltlandı

Mersin’in Erdemli ilçesine bağlı Tömekli Köyü sınırları içinde bulunan ve şifalı suları ile meşhur “İçme” mevkiinde Mersin İl Özel İdaresi tarafından devam eden asfaltlama çalışmaları tamamlandı.

Köylere Hizmet Götürme Birim Amiri Emre Tüzel, Mersin İl Özel idaresi tarafından Erdemli’ye 53 kilometre mesafedeki Tömekli Köyü İçme mevkii giden yolun asfaltlama çalışmalarının tamamlandığını belirtti.

Sinap Köyü sınırları içindeki Küçük Fındık Yaylası ile Tömekli Köyü İçme mevkisi arasında kalan 6 kilometrelik yolun da asfaltlama çalışmalarının tamamlandığını ifade eden Tüzel, “Mersin başta olmak üzere Adana, Konya, Karaman, Kahramanmaraş, Gaziantep ile çevre il ve ilçelerinden gelerek İçme mevkiinde ki şifalı kaynak sulardan faydalanmak isteyen vatandaşlarımız her geçen gün artıyor. İnsanlar sağlık bulmak için buralara akın akın geliyorlar. Kimi zaman tozlu ve çamurlu yollardan geçiyorlardı. Artık yolun asfaltlanmasının tamamlanmasıyla böyle bir sıkıntıda kalmadı” dedi.

Bu yıl İl Özel İdaresi tarafından programa alınan toplam 46 kilometrelik yolun 30 kilometrelik bölümünün tamamlandığını anlatan Tüzel, “Geçen yıl toplam 41 kilometre yol yapılmıştı. Bu yıl ise geçen yıldan 5 kilometre daha fazla yol yapılacak. Şu an İçme çamurlu mevkisi arasındaki 3 kilometrelik yolda yapım çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

Sağlık için bölgede tatil yapan vatandaşlardan Cezmi Oğuz, daha önce stabilize olan yolun asfaltlanmasından memnun olduklarını belirterek, “Buraya eşimle birlikte Mersin’e bağlı Tepeköy’den geldik. Diğer illerden gelen vatandaşlarla birlikte burada hem tatil yapıyoruz, hem de bol bol su içerek sağlık buluyoruz” dedi.

Bölgeye yıllardır geldiklerini ve şifalı sularından faydalandıklarını anlatan Oğuz, “Buradaki şifalı sular böbreklerinde taş olanlara, vücudunda kireçlenme bulunanlara, romatizmal rahatsızlıklara ve iltihaplanmalara çok iyi geliyor. Belde kireçlenme rahatsızlığım için buradayım. Eşim Emine hamıyla sürekli gelerek burada ki şifalı sulardan faydalanıyoruz. Artık yol çilesi de ortadan kalktı. Yolların asfaltlanması ile daha kolay ulaşım sağlanacak” diye konuştu.

Şifalı sulardan faydalanmak için bölgeye tatil amaçlı gelen Rasim Erkal’da yol yapım çalışmalarının ardından bölgeye gelenlerin artacağını belirterek, “Yıllardır bende komşularımla beraber buraya gelerek şifalı sulardan faydalanıyorum. Buranın en büyük sorunu ulaşım idi. Yazın toz, kışın çamur sebebiyle insanlar gelmek istemiyordu. Şimdi ulaşım sorunu da ortadan kalktı. İnsanların gelmemesi için bir neden kalmadı” dedi.

Tömekli Köyü azalarından Mehmet Arslan ise geçen yıl bölgede 350-400 kişinin konakladığını ancak bu yıl ekonomik kriz sebebi ile sayının 100 kadar düştüğünü belirterek, “Her şeye rağmen bu azımsanmayacak bir rakamdır. Bu rakam sadece konaklayanların sayısıdır. Günübirlik gelenlerle birlikte bu sayı iki üç katına çıkabilmektedir. İyi yatırımların yapılması ile bölge sayılı sağlık turizmi merkezlerinden biri olabilir” şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2009 Pazartesi 14:17:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?