5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

İdil Biret Mersin'e geliyor

Devlet Sanatçısı İdil Biret, Mersin Üniversitesi (MEÜ) tarafından düzenlenecek olan özel gecede sahne alacak. Mersinlilere piyano resitali sunacak olan Biret, Beethoven gibi dünyaca ünlü sanatçıların eserlerinden de seçkiler sunacak.

MEÜ Oda Müziği Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin davetlisi olarak Mersin'e gelecek olan İdil Biret, 19 Ocak Pazartesi günü MEÜ Çiftlikköy Merkez Kampusu Prof. Dr. Uğur Oral Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilecek olan etkinlikte Mersinli hayranlarına piyona resitali sunacak. Biret etkinlikte Beethoven'in yanı sıra Schubert, Liszt ve Wagner gibi ustaların eserlerinden de seçkiler sunacak. 'Ücretsiz' olan konsere yoğun ilgi gösterilmesi bekleniyor.

3 yaşından bu yana piyanodaki yeteneğiyle dikkat çeken ve 8 yaşında Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından çıkartılan özel bir kanunla; Paris Konservatuarı'na giren İdil Biret, 20. yüzyılın en büyük piyanistlerinden ders aldı.

Dünyanın en büyük orkestraları ve büyük şefleriyle birlikte 2 bine yakın konser veren İdil Biret, 80 plak kaydederken, plaklarıysa tüm dünyada iki milyondan fazla satıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2009 Perşembe 16:06:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?