2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

İftar çadırı gerginliği sürüyor

Mersin'de iftar çadırı gerginliği sürüyor. Mersin'in merkez ilçesi Akdeniz'e bağlı Huzurkent belde belediyesi tarafından Mersin merkeze yapılmak istenen iftar çadırına yine izin çıkmadı.

İrfan Organizasyon tarafından, Huzurkent Belediyesi adına Metropol Miting Alanı'na kurulmak istenen iftar çadırı için Mersin Valiliği ve Mersin İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gerekli izinlerin alındığı belirtilerek çalışmalara başlandı.

Ancak Mersin Büyükşehir Belediyesi, kendilerine konuyla ilgili herhangi bir başvuru ya da çadırla ilgili olarak verilmiş bir iznin olmadığını gerekçe göstererek, başlatılan çalışmalara müsaade etmedi. Firma yetkilileriyle Büyükşehir ve Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler arasında da kısa süreli tartışma yaşandı. Tartışma büyümeden önlenirken, polis de çevrede güvenlik önlemleri aldı.

Gelişmeleri değerlendiren İrfan Organizasyon Sorumlusu Ferhat Gürler, Metropol Miting Alanı'na iftar çadırı kurularak, Ramazan eğlenceleri düzenlenmesi için Huzurkent Belediye Başkanı Mustafa Akgül adına ilgili kurumlara başvurularda bulunduklarını ve gerekli izinleri de aldıklarını söyledi.

Ferhat Gürler, "Bunla birlikte biz de firma olarak girişimlerimize başladık. İftar çadırını yeniden kurmak için işe koyulduk ama Büyükşehir Belediyesi yetkilileri kendilerinden izin almadığımız gerekçesiyle buna izin vermedi. Ama biz Akdeniz Belediyesi'ne gerekli yazıları fakslamıştık, şimdi Büyükşehir nezrinde de girişimlerimizi yapacağız. Bununla birlikte yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Büyükşehir Belediyesi'nin; "Biz burada kendimizden başka kimseye iftar çadırı kurdurmayız" şeklinde özetlenebilecek bir yaklaşım ortaya koyması durumunda kendilerinin de yapacağı bir şey olmadığını belirten Gürler, ellerindeki belge ve yetkilerle hizmet üretmeye çalıştıklarını söyledi. Gürler, gerekli izinlerin alınıp iftar çadırının kurulmasıyla birlikte 750 metrekarelik alanda günde ortalama bin kişiye iftar yemeği vereceklerini, bunun yanında da her akşam ünlü bir sanatçının sahne alacağı 'Ramazan Eğlenceleri' organize edeceklerini kaydetti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürü Alaaddin Kaya da, Metropol Miting Alanı'nda Büyükşehir'den izin alınmadığı sürece hiçbir çalışmaya müsaade etmeyeceklerini ifade ederek, bu konuda gerekli müracaatların da yapılmasını istedi. Kaya, "İftar çadırı için; Huzurkent Belediye Başkanı Mustafa Akgül adına başvuru yapılması noktasında firma yetkililerine bilgi verdik. Ama kendileri bize; iftar çadırıyla birlikte konser ve eğlence programı da organize edeceklerini söylediler. Bunlar ayrı bir izne tabi tutulacaktır. Çünkü iftar çadırıyla, konser gibi organizasyonlar birbirinden tamamen ayrı şeyler. Bunun yanında Mersin Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğü'nden alınan izinler sadece iftar çadırı için geçerli" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2008 Pazartesi 18:28:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?