5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

İftar çadırının yeri değişti

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, durumu iyi olmayan vatandaşların rencide edilmeden iftar çadırından faydalanabilmeleri için iftar çadırının yerini değiştirdiklerini söyledi.

Daha önce şehir meydanında kurulan iftar çadırına birçok vatandaşın utandığı için gelemediğini ve çadırın burada kurulması ile de çevre esnafına da zarar verildiğini belirten Tollu, “Herkesin gözü önünde, ortalık yere çadır kurup da insanları afişe etmenin manası yoktur. İnançlarına göre, insanların üzülmemeleri için, utanmamaları için, rahat hareket edebileceği ve ihtiyaçlarının giderilebileceği alanların, bu düşünceye göre oluşturulması gerekir. Birçok insan var ki utancından çadıra gelip yemek yiyemiyor. İhtiyaç sahibi fakat gururu daha ağır basıyor. Herkesin içinde olmak, görünmek istemiyor. Dolayısı ile Ramazan çadırımız yıllar boyunca Cumhuriyet Meydanında yani Erdemli’nin en merkezi yerinde olduğu için, amaca ulaşılamıyordu. İhtiyaç sahibi kişiler, gelip de buradan yararlanamıyorsa, o zaman amaca ulaşamıyor oluyorsunuz" dedi.

Ramazan çadırının kurulduğu bölgede esnafın, yıllardır bu durumdan rahatsız olduklarını gördüklerini belirten Tollu, şunları kaydetti:

"Esnafımız iş yerlerinin önünün kapanmasından dolayı mağdur olduklarını dile getirdiler. Tüm bu olumsuz etmenler birleşince de, bize çadırın yerini değiştirmek kaldı. Şu an hizmet verdiğimiz mevcut belediye binamızın arka tarafında bulunan alana, dere kenarına çadırımızı kurduk. Burası amaca tam uygun bir yer. Hem tenha; kalabalık yok. Hem de, esnaf mağdur edilmiyor. Bu durumdan ise çadırımızdan faydalanan vatandaşlarımız memnun oldu” diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2009 Salı 14:22:17
Güncelleme :25 Ağustos 2009 Salı 14:29:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?